4 Aralık 2012 Salı

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


filizceyemekler
Mercimek ve bulgur benim için ayrılmaz ikili.. İkisini çok yakıştırırım.
Bir de yanına turşu of of yemesi nefis olur....

Malzemeler

Mercimek yemeği için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 soğan
1-2 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı salça
sıvı yağ veya zeytinyağ
tuz, 1kesme şeker
su

Bulgur pilavı için:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
biraz sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
2-3 su bardağı sıcak su


Mercimekleri yıkayalım ve bir tencerede biraz su ile haşlayalım. Kahverengi suyu
çıkınca süzelim. Soğanı ve sarımsağı rondodan geçirelim. Sıvıyağda soğanları biraz
kavuralım. Salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım. Süzdüğümüz mercimeği de
ekleyip şöyle bir karıştırıp sıcak suyunu ilave edelim. Üzerini biraz geçecek kadar.
Tuzunu ve bir kesme şekeri ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirelim.

Bulguru bir su yıkayalım. Soğanı ince ince kıyalım, tereyağ ve sıvıyağ koyduğumuz
tencerede pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı ve bulguru ekleyip biraz daha kavuralım.
Tuzunu, karabiberini, sıcak suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Suyu bulgura göre ayarlayın. Bulgur suyunu çekince tencere ile kapak arasına
kağıt havlu koyup kapatın. Üzerini havlu ile örtün. Biraz demlendirin.


Bulgur pilavını servis tabağına alın üzerine mercimek yemeğini koyun ve
afiyetle yiyin...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder