8 Ocak 2013 Salı

PATATESLİ HAMSİ BUĞLAMA


filizceyemekler



Balık bizim ailede çok sevilen ve tüketilen bir yemek. Özellikle fırında
yapmaya çalışıyorum. Hem daha sağlıklı hem de  kızartmada olduğu gibi
çok koku bırakmıyor.

Malzemeler
1,5 kg hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
3-4 adet haşlanmış patates
2 soğan
2 domates
1 tutam maydonoz
Biber salçası
sıvıyağ,tuz,karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı
Balıklar güzelce yıkayalım. Kılçıkları ayıklandığı için iki balığı birleştirip
balık köftesi gibi yapalım. Haşlanmış patatesleri yuvarlak şekilde dilimleyip
yağladığımız yuvarlak borcama dizelim. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım.
Patateslerin üzerine hamsi balıklarımızı dizelim. Hamsilerin üzerine de soğanları
yayalım. Kıydığımız maydonozu ve küp küp doğradığımız domatesleri serpiştirelim.
Bir kasede biraz sıvı yağ, karabiber,salça ve soya sosunu biraz su ile karıştırıp
balıklarımızın üzerine dökelim. Tuzu dikkatli kullanalım soya sosu tuzlu olduğu için.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dakika balıklarımızı pişirelim.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder