25 Ocak 2013 Cuma

YUMURTALI KABAK

filizceyemekler
Sabah kahvaltısına değişik bir yumurta tarifi isterseniz ben yaptım bakınız
şöyle ki....

Malzemeler
2 orta boy sakız kabağı
1 orta boy soğan
6 yumurta
tereyağ ve sıvıyağ
tuz, karabiber

Yapılışı
Öncelikle kabakların ve soğanın kabuklarını soyalım, yıkayalım.
Kabağı ortadan ikiye keselim ve dilimleyelim. Soğanı küp küp doğrayalım.
Tavaya biraz sıvıyağ dökelim ve soğanları koyup biraz kavuralım.
Doğradığımız kabakları da ilave edelim. Kabaklar yumuşayana kadar
kavuralım. Yumurtaları bir kaba kırıp tuz ve karabiberi ekleyerek biraz
çırpalım. Biraz tereyağını kabaklara ekleyerek şöyle bir çevirelim.
Yumurtaları kabakların üzerine dökelim.
Karıştıralım ve yumurtalar pişince yemeğimiz hazır.
Üzerine karabiber ekelim ve servis yapalım..
Afiyet olsun..

Sebze sevenler için farklı bir alternatif, Taze soğan,maydonoz ve dereotu
ile daha da güzel olabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder