27 Nisan 2013 Cumartesi

GÜVEÇTE TAVUK KALÇA

filizceyemekler






Malzemeler

2 küçük tabak tavuk kalça (kemiksiz)
2 soğan
bir baş sarımsak
5-6 adet kuru domates
1 -2 adet kırmızı kapya biber
Tuz- karabiber- acı pul biber
1 yemek kaşığı Teremyağ


filizceyemekler



Yapılışı

Ben tavukları önce yıkıyorum ve suyunu süzdürüyorum.
Güveç tenceresi yada döküm tencereye tavuk kalçalarını yerleştirelim.
Üzerine ayıkladığımız sarımsakları bütün olarak dizelim.
Soğanlarımızı iri iri doğrayıp tavuklarımızın üzerine serpiştirelim.
Kuru domateslerimizi bir kasede biraz beklettikten sonra doğrayıp
yemeğimize ekleyelim. Kırmızı kapya biberlerimizide doğrayıp ilave edelim.
Tuz, karabiber ve acı pul biberle ve teremyağ ile  zevkimize göre yemeğimizi
tatlandıralım. Yemeğimiz kendi suyu ile pişiyor su ilave etmeye gerek yok.
Kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında
40-45 dakika pişirelim. Son 10 dakika tencerenin kapağını açarak pişirelim.
Pişip pişmediğini kontrol edelim.  Güveç yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.



filizceyemekler

filizceyemekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder