5 Haziran 2013 Çarşamba
2 Haziran 2013 Pazar
NANELİ SEBZE KAVURMA
Bu gün öğlende buzdolabında ne var ne yapabilirim diye bakarken,
kabak, havuç ve çarliston biber kaldığını gördüm.
Hafta sonu olunca dolap boşalmış:))
Bende bu üçlüden ne yaparım derken kavurmak aklıma geldi.
Bakın nasıl yaptım anlatayım....
Malzemeler
3 adet orta boy kabak
4 adet orta boy havuç
4-5 adet biber
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
nane
tuz-karabiber
sıvıyağ
Yapılışı
Malzemeleri önce yıkayıp temizledim. kabağın kabuklarını soymadım.
Önce soğanı ve sarımsağı ince ince doğradım.
Havuçları küçük küp şeklinde doğradım.
Soğan,sarımsak ve havuçları sıvıyağ koyduğum tavada kavurmaya başladım.
Biberleride ince ince doğradım.
Havuçların rengi biraz dönünce biberleri tavaya ekledim.
Kavurmaya devam.
Kabakları minik küp şeklinde doğradım.
Tavaya kabaklarıda ilave ettim ve kavurmaya devam.
Tuzunu ve karabiberini ekledim ve sebzeler biraz yumuşayana
kadar karıştırarak kavurmaya devam ettim.
Sebzeler biraz diri kalacak şekilde ocağı kapattım.
Doğradığım nane yapraklarını ekledim ve servis tabağına aldım.
Afiyetle yedik, sizlere de afiyet olsun...
Not: Ben üzerine yoğurt koydum güzel oldu.
SOMON DÜRÜM
Hiç somondan dürüm yediniz mi??? Ben dün akşam yaptım ve çok güzel oldu.
Sizlerinde denemeniz için paylaşmak istedim.
Malzemeler
2 parça somon (fırınlanmış)
3 orta boy domates
göbek marul
birkaç yaprak nane
tuz, karabiber
lavaş
Yapılışı
Ben bir gün önce fırında somon yapmıştım. Kalan parçaları didikledim ve diğer
malzemelerle birleştirip dürüm yaptım. Çok basit ve pratik bir yemek oldu.
Hem kalan balığımı değerlendirmiş oldum hemde lezzetli bir yemek yemiş olduk.
Yapanlara afiyet olsun arkadaşlar...:)))
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)