5 Şubat 2014 Çarşamba

ISLAK KURABİYE




Bugün kardeşimin tarifleriyle sizlerleyim. Bu kurabiyede çok güzel bir lezzet
denemediyseniz deneyin derim. Nagihan Yiğit tarifi ve sunumuyla ;


Malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Şerbet için
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker

İlk önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın.
Kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatın.
Sonra iyice soğutun.

Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker
ve yumurtayı alın karıştırın.
Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. 
Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
(Tepsiyi margarin ile yağlıyorum.)
175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin.
Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine 
teker teker atın, bekletip çıkartın.
Kurabiyeleri tekrar pişirdiğiniz tepsinin ortasına toplayın
ve kalan şerbeti üzerine dökün, üzerini bir tepsiyle kapatın. 
Bir gece bekletin. Bu işlem sonunda kurabiyeler tüm şerbeti çekecek.
Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...




2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler :) mutlaka deneyin,çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil