7 Haziran 2014 Cumartesi

KABAKLI TUZLU KEK



Bu tarifi Sayın Şef Gülhan Kara'nın Tatlı tuzlu hamur işleriyle Çay saati kitabından yaptım.
Çok leziz oldu. Ufak filizce dokunuşlarla tabii :)))

Malzemeler
2 adet büyükçe kabak
Dereotu (burada bulamıyorum ama siz kullanın, kabağa çok yakışıyor)
1 su bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
bir miktar beyaz peynir rendesi
1çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzluysa, tuzu ayarlayın)
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
bir miktar kuru nane ve kuru maydanoz
3 su bardağı  un

Yapılışı
Kabakları iyice yıkayalım, kurulayalım ve soymadan iri rendeleyelim.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırparak kapartalım. Sıvı karışımları ekleyelim.
Unu yavaş yavaş eleyerek ilave edelim. Baharatları, peyniri,kabartma tozu ve karbonatı da
ekleyip iyice karıştıralım.
Koyu bir kek kıvamında hamur olacak.
Kabaklarımızı elimizle iyice sıkarak hamurumuza ekleyelim. (sıkmazsak hamurumuz çok sulanır)
Spatula yada tahta kaşık ile kabaklarımızı hamurumuza özleştirelim.
Hamur sıvılaşırsa az miktarda un ilavesi yapabiliriz.

Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına dökelim ve 180-200 derece önceden ısıttığımız fırında
30-35 dakika pişirelim. Kürdanla kontrolü unutmayalım.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve ılık servis edelim.
Afiyet olsun.










1 yorum:

  1. Filizciğim eline sağlık ahh bir de dereotu olsaydı o yaban eller de offf tadından yenmezdi harika görünüyor canımm ellerine sağlık sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil