5 Ağustos 2014 Salı

PASTIRMALI PATATES


Çok lezzetli bir atıştırmalık ya da bir etin yanında tamamlayıcı bir yemek...
Büyük oğlum çok seviyor, bu yemeği İspanya'da bir restaurantta yemiştik.
Biz burada kendimize göre yorumladık, severek yiyiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz..:)))

Malzemeler
6-7 adet büyük boy patates
Yarım paket Pastırma
Bir miktar kaşar rendesi (taze kaşar-eski kaşar)
2-3 diş sarımsak yada
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
karabiber


Yapılışı
Patatesleri kızartmalık uzun şekilde doğrayalım. Bol sıvıyağda kızartalım.
Fırın kabına alalım. Diğer tarafta yoğurt, mayonez ve sarımsağı karıştıralım.
Patatesler biraz soğuyunca üzerine dökelim. Kaşar rendesini de kabın her tarafına yayalım.
Pastırmalarımızı küçük küçük doğrayıp onlarıda yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında 10-15 dakika üzeri kızarana kadar fırınlayalım.
Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.



Bu resim ikinci kez yaptığımın, fırında biraz fazla kalmış şekli:))

7 yorum:

  1. Flizcim görünüm harika eline sağlık denemek için notumu aldım inşaAllah sevgilerimle tatlım.

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir lezzet ellerinize sağlık arada ben de yapıyorum çok severiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim çocuklarda çok seviyor... teşekkür ederim Hatice:)

      Sil
  3. Ellerine sağlık cok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor. Patates olsun da her türlüsünü yerim.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelmiş.. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil