22 Kasım 2014 Cumartesi

SADE KAPUSKA


Lahana yemeği yani kapuska herkesin sevdiği bir yemek değil maalesef.....
Bizim evde sevilen bir yemek bir tek büyük oğlum dışında... Gerçi o sebze yemeği sevmiyor.
Kapuskayı her şekliyle severim ve yaparım. Daha önce ekşili bulgurlu şekliyle paylaşmıştım.
Şimdi sade şekliyle sizlere anlatayım, çok kolay ve pratik....

Malzemeler
Yarım orta boy lahana
4-5 adet sarımsak
1 adet irice kuru soğan
1'er yemek kaşığı dolu dolu
domates ve biber salçası (acı olursa daha iyi olur)
tuz- pul biber
zeytinyağ
sıcak su

Yapılışı
Lahanaları ince ince doğrayalım ve güzelce 1-2 su yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.
Kuru soğan ve sarımsakları doğrayalım. Geniş bir tencerede zeytinyağ ile soğan,sarımsakları
hafifçe kavuralım. Salçaları ekleyip karıştıralım.
Lahanalarımızı da tenceremize alalım ve kavuralım.
Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Çok fazla su koymayalım. Gerçi zevkinize göre suyu ayarlayabilirsiniz.
Kısık ateşte lahanalarımız yumuşayıp, pişene kadar pişirelim.
İsteğe göre acı pul biberimizi de ekleyip, servise hazırlayalım.
Afiyet olsun.....


2 yorum:

  1. Lahana dolması sarınca içini böyle kapuska yapmalı iyi fikir harika olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim kış güneşi:))

    YanıtlaSil