27 Şubat 2014 Perşembe

KREMALI TAVUK KAVURMA



Bizim mutfakta tavuk yemekleri çok yapılıyor. Ailece seviyoruz.
Kremalı tavuk yemeğini özellikle Kaan çok seviyor.
Ara ara bu yemeği yaparım. Geçen akşam yine yaptım.
Her yapışımda ufak farklılıklar yapsamda, temelde yapımı aynı.
Sizlerde kendi küçük dokunuşlarınızla değişik lezzetler yakalayabilirsiniz.
Bu yemekte krema zaten lezzetini gösteriyor.

Malzemeler
2 adet tavuk göğüs eti
Yarım kuru soğan
1 küçük paket krema
zeytinyağ
tereyağ
tuz
kekik-kırmızı toz biber- karabiber-acı pul biber
taze nane
maydonoz

Yapılışı
Tavuklarımızı küçük küp şeklinde doğrayalım. (Ben tavuk etlerimi yıkıyorum)
Bir tencerede biraz zeytinyağ ile doğradığımız tavuklarımızı kavuralım.
Soğanımızı yemeklik doğrayalım tenceremize alalım.
Tenceremizin kapağını kapatalım ve tavuğumuz suyunu verip - çekene kadar pişirelim.
Çok harlı ateş olmasın. Tavuklar pişince biraz tereyağ ilavesi yapalım ve kavurmaya bırakalım.
Tencerenin kapağı kapalı olsun. Tencereyi sallayarak tavuklarımızın biraz kızarmasını
sağlayalım.

Ben tavuklardan bir tabaklık kadar bir tavaya aldım ve yarım paket kremayı
üzerine döküp pişirmeye devam ettim. Krema tavuklarla bütünleşince yemeğimiz hazır.
Fazla kaynatmayalım krema kesilmesin. Baharatlarını ekleyelim.
Tencerede kalan diğer tavuklarımla tavuklu pilav yaptım. (Yiğit için, kremalı tavuk sevmiyor !)

Tabağımıza alalım ve üzerine çok ince kıyılmış maydoz ve nane ile süsleyelim.
Afiyet olsun...:)




PRATİK MİLFÖY BÖREKLER


Malzemeler
Milföy hamuru
Kokteyl Sosis
Yumurta sarısı


Yapılışı
Kare şeklinde milföy hamurunu ortadan keselim.
İki şerit elde edelim.
Kokteyl sosileri ister bütün, istersek ortadan uzunlamasına 
ikiye bölünmüş şekliyle
milföy şeritlerimizle yuvarlayarak saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
175 derecede 30-35 dakika fırınlayalım.

Aslında milföy hamuru her şekli verebileceğimiz
kolay bir börek alternatifi, hayat kurtarıcı...

Ben çocuklar çok sevdiği için sosisli böreği 
çocuk partilerinde sık yaparım.
Büyükler için de arasına peynir koyarım.

Herkese afiyet olsun..




BEZELYELİ PIRASA YEMEĞİ




Pırasa sevdiğim sebzelerden biri. Zeytinyağlısını, kıymalısını hele de el açması
pırasa böreğini çok severim. Trakya'nın pırasa böreği çok meşhurdur.
Rahmetli annem ve köye gittiğimizde rahmetli anneannem de süper yaparlardı.
Köyde bir de odun fırınında pişirirdi off yani müthiş olurdu.
Çocukken yediğimiz tatlar insanın damağının bir köşesinde kalıyor ve hiç unutulmuyor kesin...:)

İspanya'nın pırasası çok lezzetli ben çok sevdim. Yiğit bu yemeği de çok severek yedi.
Sebze seven bir oğlum var. Büyük oğlumun sebze ile hiç arası yok bu arada...
Yemeğimizi nasıl yaptım bir bakalım...


Malzemeler
3 adet iri pırasa beyaz kısmı (burada 3'lü paketlerde)
1 adet iri havuç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
yarım çay bardağı pirinç
yarım limon suyu
yarım su bardağı zeytinyağ
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
çok az su

Yapılışı
Sebzelerimizi temizleyip doğrayalım.
Bir tencereye zeytinyağımızı dökelim. Doğradığımız soğan ve havucumuzu biraz kavuralım.
Şeker ve tuzumuzu ilave edelim. Tenceremizin kapağını kapatalım ve ocağımızın altını
kısalım ki havucumuz biraz yumuşasın.
Sonra pırasalarımızı da ilave edelim ve biraz pişirelim. Dondurulmuş bezelyelerimizi de pırasaların
rengi biraz değişince ekleyelim. Limon suyunu ve yıkadığımız pirincimizi de ekleyelim.
Sebzeler su salacağı için çok fazla su koymuyoruz. Kontrollü olarak su istiyorsa ilave edelim.
Kısık ateşte yemeğimizin pişmesini bekliyoruz. Pirinçler şişip sebzeler yumuşayınca yemeğimiz
hazırdır. Ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz.

Zeytinyağlılar kendi tenceresinde soğursa daha lezzetli oluyor.
Pirinçlerde fazla suyu çekeceği için yemek tam kıvamında oluyor.
Servis tabağımıza alıp maydonozla süsleyip servis edebiliriz...
Afiyet olsun...

22 Şubat 2014 Cumartesi

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.



“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

Katılım koşulları

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Şubat 2014 Perşembe

ENGİNAR KALBİ


Malzemeler
4 adet kabuklu enginar
zeytinyağ
tuz 
limon
su

Yapılışı
Önce enginarları yıkayalım,
sonra bir tencereye alalım.
Üzerine tuz yarım limon suyu, zeytinyağ ve biraz su ilave edelim.
Kaynatalım.
Yumuşayınca, yapraklarını kopartarak sıyırarak yiyebiliriz. 
En son içinde küçük enginar kalbine ulaşınca onu da afiyetle 
mideye indirelim :)))




19 Şubat 2014 Çarşamba

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI





Lahana yemeklerinin hepsini çok severim. 
Kapuska, lahana sarması, salatalarını.
Brüksel lahanasını daha çok slata yaparak kullanıyorum. 
Haşlayıp sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor.
Etli yemeğini daha önce yapmamıştım. 
Denemeden nasıl olacağını bilmek zor tabii..:)
Denedik ve ben beğendim bizim çocuklar yemediler tabii...

Ama lahana sarmasını özellikle rahmetli annemin yaptığı tadı hep arıyorum,
ben aynı yapamıyorum...eh o tat da damağımda hep yerini koruyacak nasılsa...


Malzemeler
Yarım kg dana kuşbaşı et
Yarım kg brüksel lahanası
1 adet iri boy havuç
1 adet iri boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası (tat)
1 yemek kaşığı acı biber salçası (öncü)
sıvıyağ
biraz su
tuz 

Yapılışı
Dana kuşbaşı etimizi yıkayıp, 
30-35  dakika pişene kadar  düdüklü 
tencerede çok az su ile pişirelim.
Brüksel lahanalarımızı temizleyip yıkayalım.
Havucumuzu ve soğanımızı da ayıklayıp hazırlayalım.
Soğanı yemeklik, havucumuzu yarım ay şeklinde doğrayalım.
Pişen etimize soğan,havuç ve salçaları ekleyip biraz kavuralım.
Sıvıyağımızı da ilave edelim.
Havuçlar biraz yumuşamaya başlayınca lahanalarımızı ekleyelim.
Su ilavesi gerekiyorsa çok az sıcak su ilavesi yapalım.
Ben tuzu en son ekledim, lahanalar pişince.

Lahanalarımız pişince yemeğimiz hazır... Afiyet olsun..




MANTARLI PATATESLİ BÖREK


Malzemeler
4 adet yufka (İstanbul'dan Kevser arkadaşım getirmişti)
1 paket mantar
4-5 adet haşlanmış patates
1 soğan
1 yumurta
zeytinyağ
tuz
kırmızı toz biber
Sos malzemesi:
Miktarı isteğinize göre ayarlayın ben biraz bol
yapıyorum, kalanı üzerine döküyorum.
Daha yumşak bir börek oluyor.
süt
yoğurt
tereyağ

Yapılışı
Öncelikle mantarlarımızı temizleyelim. 
Mantar yıkanmaz deselerde ben yıkıyorum.
Sonra küçük küçük doğrayalım.
Soğanımızı da yemeklik doğrayalım.
Bir tavada soğan ve mantarlarımızı zeytinyağ ile biraz pişirelim.
Fırın tepsimizi yağlayalım.
Yufkalarımızdan birini tepsimize yayalım.
Süt, yoğurt, yumurta ve erittiğimiz tereyağımızdan karıştırıp bir sos yapalım.
Pişen mantarlarımıza haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim.
İçine tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleyelim.
Güzelce bütün malzemeleri karıştıralım.
İsterseniz harcımıza biraz daha zeytinyağ koyabilirsiniz.
Patates yağı kaldırıyor.

Fırın tepsisine yaydığımız yufkamızı kaşık ile 
sosumuzla ıslatıyoruz.
İkinci yufkamızın yarısını da parçalayarak tepsimize döşüyoruz.
Tekrar sos ile ıslatıyoruz.
Diğer yarısını da aynı işlemden geçiriyoruz.
Börek harcımızı tepsimize eşit şekilde yayıyoruz.
Kalan yufkalarımızı aynı şekilde harcın üzerine yayıyoruz
 ve sos ile ıslatıyoruz.
Son yufkamızı da yayıp kalan sosun tamamını
böreğimizin üzerine döküyoruz ve yayıyoruz.
Böreği keskin bir bıçakla dilimliyoruz ve biraz bekletiyoruz.
Sosu iyice çekiyor.
İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülebilir.
Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dakika 
pişiriyoruz.




14 Şubat 2014 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL / MANGOLU DAMLASAKIZ AROMALI İRMİK TATLISI





Sevgililer günü için benim de sizlere armağanım olsun:)
Sevgiyle yapılmış her şey benim için çok önemli.....
Umarım sizlerin de öyledir.


Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 lt süt
1 paket damla sakız aromalı vanilya

Mango sosu
1 adet mango
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
yarım su bardağından biraz fazla su





Yapılışı
İrmiği ve toz şekerini bir tencerede süt ile birlikte
çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene 
kadar pişirielim.
Koyu bir kıvam alana kadar kaynatalım.
İrmiğimiz pişince ocaktan alıp vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
Su ile ıslattığımız kabımıza irmik muhallebimizi dökelim.
Bir tarafta soğumaya bırakalım.





Mango sosu için :
Bir mangonun kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
Ben bir parçasından, kalp kurabiye kalıbıyla daha sonra 
süslemek için iki parça kestim.

Bir tencereye mangoyu rendeleyelim.
Şekeri ve su ile erittiğimiz nişastayı da tencereye ekleyelim.
Çırpma teli ile karıştırarak pişmesini sağlayalım.
Çok koyu olursa çok az daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Mango sosumuz hazır.
Sonra soğumuş irmik tatlımızın üzerine dökelim.

Bir gece buzdolabında bekletelim ve sonra servise hazır.
Bu miktar ile iki kalp kalıplı ve bir orta boy
borcam tatlım oldu.





10 Şubat 2014 Pazartesi

BİBERİYELİ TAVUK BAGET


Bizim mutfakta tavuk çok pişer. Sevilen bir yemek çeşitidir.
Değişik denemeler yaparım. Her zaman iyi sonuç alamasam da.
Ama poşete giren tavuk her zaman on numara çıkar.
Bu sefer de öyle oldu ve 
Yiğit tavuk bacaklarını afiyetle midesine indirdi :))


Malzemeler

6 adet tavuk baget
2 adet havuç
5-6 adet taze patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 fırın poşeti
kekik
biberiye
tuz
zeytinyağ


Yapılışı
Bagetleri önce yıkayalım.
Tuzlu suyun içinde biraz bekletelim. 
(tuz hem kanın akmasını sağlıyor, hemde tavuğumuzu marine etmiş oluyor)
Havucu ince bir şekilde soyup temizleyelim.
Patatesleri kabuklarıyla kullanacaksanız iyice yıkayalım.
Ben öyle yaptım.
Ama büyük bir kaç patatesin kabuklarını soydum.
Soğan ve sarımsaklarında kabuklarını ayıklayıp yıkayalım.
Soğanı ikiye bölelim.
Bütün malzemeyi büyük bir kabın içine alalım.
Üzerine zeytinyağ,tuz,kekik ve biberiye ekleyelim.
Elimizle karıştıralım. 
Biraz bu sosun içinde bekletirsek tavuğun lezzeti daha güzel olur.
Ben çok bekletemedim, fırın poşetine yerleştirelim.
Poşetin ağzını paketin içinden çıkan bağlama plastiği ile bağlayalım.
Fırın tepsimize yerleştirelim. 
Poşetin bir kaç yerine bıçakla delikler açmayı unutmayalım.
200 derecelik fırında 30 dakika fırınlayalım.
Sonra tepsiyi çıkartıp, poşetin üzerini kesip açalım.
Bagetlerimizin kızarması için tekrar fırına koyalım.
10-15 dakika bu şekilde pişirelim.
Bagetlerimiz kızarınca yemeğimiz hazır.
Poşetten servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.



YILDIZLI TAVUK PİLAV




Malzemeler
Tavuk suyu için:
4-5 adet tavuk göğüs eti
(hepsini pilav için kullanmadım)
Üzerini geçecek kadar su 
1 Adet kuru soğan
biraz tuz

Pilav için:
1 nescafe fincanı osmancık pirinci
yarım fincan yıldız şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
biraz zeytinyağ
tuz
2-2,5 nescafe fincanı tavuk suyu

Yapılışı
Öncelikle tavuk suyunu yaptım.
Tavuk göğüslerini bir tencereye koyalım.
Üzerine geçecek kadar su ilave edelim, 
soğanı ortadan ikiye bölüm tencereye atalım.
Tuzunu da ekleyip, tavuk etleri yumuşayana kadar pişirelim.

Pilav tenceresine tereyağımızı ve zeytinyağımızı koyalım.
Yıldız şehriyelerini tereyağında rengi dönene kadar kavuralım.
İyice yıkadığımız pirincimizi de tencereye ekleyip kavuralım.
Daha önce pişirdiğimiz tavuk göğüslerini didikleyerek parçalayalım.
Onları da pirincimize ekleyelim.
Tavuk suyunu, tuzumuzu da katalım ve tenceremizin kapağını kapatalım.
Bir iki dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
Piştikten sonra 5 dakika demlendirelim.
Afiyet olsun..






9 Şubat 2014 Pazar

BARCELONA'DAKİ İLK DAVET MASAM



2013 yılı bitmeden İkinci evimde yani Barcelona'daki (Sant Cugat)
evimizde, burada tanıştığımız ve 
birbirimizi çok sevdiğimiz Türk arkadaşlarımı 
bir gece evimde misafir etmiştim.
Yılbaşı öncesiydi, facebook sayfamda ve grubumda paylaşmıştım.
Zaman çok geçmişti. 
Önce paylaşmalıydım aslında ama
yine de bloğumda da bir hatırası olsun diye burada da paylaşmak istiyorum. 
Güzel bir akşamdı hepimiz için..



Beyaz Çikolatalı Browni

Havuç tarator


Mısır gevreği kurabiyesi

Ton balıklı meze


Baklava yufkasıyla pırasalı börek
(kusura bakmayın servis tabağında fotosunu çekmeyi unutmuşum)



Misafirlerimle




KARDEŞİMİN 2014 YILBAŞI MASASI


2014 Yılına ailemle Türkiye 'de birlikte girdik. 
Kardeşimin evinde birlikte olmak hazırladığı şık 
masada toplanmak çook güzeldi.
Lezzetli yemekler yedik, güldük eğlendik.
Eh tabi o günün en önemli oyunu tombalayı oynadık.
Çocuklar için ve tabi bizim içinde çok eğlenceliydi.

Sizlerle Nagihan'ın şık bir masasını ve lezzetli yemeklerini
paylaşmak büyük zevk benim için...



Nagihan'ın Şık yılbaşı masası


Portakal yatağında Kabaklı havuçlu tarator

Kıvırcık karışık salata

Zeytinyağlı yaprak sarma



Zeytinyağlı Barbunya pilaki

Sebze garnitür

Nar ekşili kısır

Kremalı mantarlı et - Tereyağlı pilav - Fırın patates



Barcelona temalı ilk 2014 Türk kahvelerimiz



7 Şubat 2014 Cuma

HAVUÇ TARATOR





Malzeme

5-6 adet havuç
2-3 diş sarımsak
yarım su bardağı ceviz
bir kase yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

Yapılışı

Havuçları rendeleyelim, zeytinyağ ile tavada biraz soteleyelim.
Hafif yumuşayınca soğumaya bırakalım. Yoğurt,mayonez,ezilmiş sarımsak,tuz ile karıştıralım.
Ezdiğimiz cevizleri de ekleyelim ve karıştıralım. (Ben taze sarısamsak kullandım.) Mezemizi biraz buzdalabında dinlendirelim, daha lezzetli oluyor.
süsleyip servis edelim. afiyet olsun..



ORTAYA KARIŞIK PİZZA TART






Selamlar arkadaşlar...
Barcelona'ya geleli 4 ayı bitirdik. Burada yaşam, etrafı tanımakla geçiyor.
Marketlerde neler var neler yok bakınıyorum.
Dillerini bilmeyince görsel anlamda ne olduklarını anlamaya çalışıyorum.
Bu tarifi buraya ilk geldiğimiz aylarda yapmıştım.
Biraz doğaçlama, evdeki malzemeleri birleştirip
ne yapabilirim tarifi oldu.
Bizim yufkalarımızdan yok maalesef.
Ben denemek için paketli ürünlerden almıştım,
içinden tart hamuru gibi bir şey çıktı.





Ben içine evde olan malzemeleri yerleştirip güzel bir tart pizza yapmış oldum.


İç Malzemeler
Mantar, yeşil biber, sosis, sucuk, domates, mısır, salam,
mozerella peyniri, kaşar peyniri





Bütün malzemeleri çiğ olarak sırayla hamura dizdim.

200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirdim.
Güzel bir lezzet oldu aslında ama sucuk bizim sucuğumuz gibi değil
onu da belirteyim dedim..:)

HAVUÇLU BULGUR PİLAVI



Malzemeler
1/2 fincan (cup) bulgur (Nescafe fincanı)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet iri havuç rendesi
1 adet yeşil kapya biber
1 adet kuru soğan
3 fincan sıcak su (bulguru ölçtüğüm fincandan)
tuz
biraz zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı
Bulguru ben 2 su yıkıyorum.
Bir tencerede ince kıydığımız soğanlarımızı,zeytinyağ 
ve tereyağ ile karıştırıyoruz.
Salçalarımızı, rende havucumuzu ve ince doğradığımız 
biberimizi ekliyoruz.
Bulgurumuzu da ekleyip, suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz.
Sebzeleri kavurmuyoruz aslında şöyle bir karıştırıyoruz.
Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Siz bulgurun pişip pişmediğini kontrol edin yinede,
su istiyorsa biraz su ilavesi yapabilirsiniz.
Bulgurun cinsine göre değişebilir. 
Ben iri pilavlık olanını kullandım.
Suyunu çekip, pişen pilavımızın üzerine bir bez örtüp biraz dinlendirelim.

Bulgur pilavımız hazır, servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.



HAVUÇ SALATASI



Merhabalar
Aslında çok basit bir salata herkes yapmasını biliyordur.
Ben yine de bloğumda olsun istedim. 
Sunum herkesin zevkine göre değişir ben marul yapraklarının içinde
servis etmek istedim.
Özellikle balığın yanında çok severim.


Malzemeler
3-4 adet iri havuç
1 küçük kırmızı soğan
3-4 göbek marul yaprağı
zeytin
zeytinyağ
1 limon
tuz


Yapılışı
Havuçları temizleyelim ve rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
Yıkayıp kuruladığımız marul yapraklarını salata tabağımıza yerleştirelim.
Havuçlarımıza zeytinyağ, tuz ve limonumuzu katıp karıştıralım.
Kırmızı soğanlarımızı ince ince doğrayalım.
Marul yapraklarımıza havuç salatamızı paylaştıralım.
Kırmızı soğan ve zeytin ile süsleyelim.
Havuç salatamız hazır.
Balık yemeklerimizin yanında çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.



5 Şubat 2014 Çarşamba

TAVUK SUYUNA SÜZME MERCİMEK ÇORBASI



Dün akşam çok sevdiğimiz mercimek çorbası yapmıştım.
Tavuk suyu ile daha bir lezzetli oldu.
Ben böyle yaptım...


Malzemeler
2 fincan kırmızı mercimek (nescafe fincanı)
yarım fincan bulgur
1 adet iri kuru soğan
1 lt su
5 büyük kepçe tavuk suyu
tuz
zeytinyağ
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
kuru nane

Yapılışı
Kırmızı mercimeği ve bulguru duru su olana kadar iyice yıkayalım.
Soğanımızı yemeklik doğrayalım.
Tencereye soğanı, mercimeği ve bulguru koyalım.
Zeytinyağ ve tereyağını da ilave edelim.
Tavuk suyu ve 1 lt normal suyumuzu da ekleyelim.
Çorbamızı pişmeye bırakalım.
Tencerenin üzerinde oluşan beyaz köpükleri alalım.
Mercimekler şişip eriyene kadar çorbamızı kaynatalım.
Tuzunu ve limonunu ekleyelim.
Çorbamızı blenderdan geçirelim.
Çorbamız koyu geldiyse sıcak su ekleyip,
bir taşım daha kaynatalım.
Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip nane ekleyelim.
Naneli tereyağını çorbamıza ekleyelim.
Mis gibi mercimek çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun..


ISLAK KURABİYE




Bugün kardeşimin tarifleriyle sizlerleyim. Bu kurabiyede çok güzel bir lezzet
denemediyseniz deneyin derim. Nagihan Yiğit tarifi ve sunumuyla ;


Malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Şerbet için
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker

İlk önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın.
Kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatın.
Sonra iyice soğutun.

Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker
ve yumurtayı alın karıştırın.
Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. 
Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
(Tepsiyi margarin ile yağlıyorum.)
175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin.
Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine 
teker teker atın, bekletip çıkartın.
Kurabiyeleri tekrar pişirdiğiniz tepsinin ortasına toplayın
ve kalan şerbeti üzerine dökün, üzerini bir tepsiyle kapatın. 
Bir gece bekletin. Bu işlem sonunda kurabiyeler tüm şerbeti çekecek.
Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...




ISPANAKLI GÜNEŞ POĞAÇA


Nagihan Yiğit'in güneş poğaçası


Blogumu açmamda destekleyen, kendi yaptığı güzel lezzetleri de 
grubumda paylaşan Kardeşim Nagihan Yiğit'in güzel bir tarifini 
daha sizlerle paylaşmak istiyorum...
Onun anlatımıyla tarifi yazacağım... Teşekkür ederim kardeşim:))

Ben adına poğaça dedim çünkü hamur malzemesi, poğaça hamuru gibi...

Malzemeler
Hamur için: 4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
su

İç için: 1 su bardağı lor yada beyaz peynir
1 bağ ıspanak
karabiber,pulbiber

Yapılışı
Ispanakları yıkadıktan sonra incecik doğrayın.
Peynir ve dilediğiniz baharatlarla elle yoğurarak harmanlayın.

Hamuru için un, yağ ve yoğurdu karıştırma kabına alın.
Kabartma tozu ve tuzunu atıp kıvam alıncaya kadar biraz su ekleyerek yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğurun. 
Hamuru iki parçaya bölün ve çok ince olmamak şartıyla tepsi büyüklüğünde açın. 


Nagihan Yiğit

Nagihan Yiğit



İç malzemeyi resimdeki gibi ortasına ve kenarlarına yerleştirin.
Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, üzerine kapatın.
Ortasına koyulan için üstüne bir fincanla kapayarak kenarlarını 
çatalla bastırarak kapayın. 
Kapanan kenarları iki parmak kalınlığında kesip, ıspanaklı iç 
üste gelecekşekilde çevirin.

Nagihan Yiğit




180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Ispanaklı güneş poğaçamız hazır, afiyet olsun....


Nagihan Yiğit'in yapım aşamalarının fotoları