28 Haziran 2016 Salı

MUZLU BROWNİ KEK


Merhaba.... Hola.... Hello....
Çook büyük aradan sonra bu gün şu an bloguma girip tarif yazmak istedim.
Suçluyum burayı neredeyse unuttum. 
Neden buraya gelmek istemedim, yazmak istemedim uzun hikaye.....

Neyse ara ara buraya yazarım belki.....
Şimdi konumuz bu gün,  geçmişi boşverelim.
Bir kaç saat önce mutfaktayım ve bir şeyler yapmak istiyorum,
gözüme yumuşamış muzlar çarptı, buzdolabın kapısını açtım, yumurtaları çıkartım.
Diğer malzemelerin devamı geldi ve güzel bir browni kek ortaya çıktı:)))




İkea'nın renkli çocuk bardaklarını ölçü olarak kullandım.

2 orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı badem sütü

1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı elenmiş un
2 adet yumuşak muz
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı dolusu kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
Bir miktar Dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
Bir miktar beyaz çikolata

Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. 
Diğer sıvı malzemeleri ekleyip, çırpıyoruz. 

Muzu ezip ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpıyoruz. 
Kabartma tozu, vanilya, kakaoyu da ilave ediyoruz. 
Damla çikolata, küçük parçalara ayırdığımız beyaz çikolataları ve dolmalık fıstığı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. 
Orta boy dikdörtgen borcama yağlı kağıt koyup, kek harcımızı döküyoruz. 
Sallayıp 180 derece ısıtılmış fırında alt üst konumunda fırınının orta kısmının bir altında 35-40 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkınca biraz dinlendirip afiyetle yiyiyoruz😀😀😀 

*Fırında 30 dk sonra kürdan testi yaptım, biraz suluydu 8-10 dk fanlı konumda daha pişirdim ve çıkarttım. Biraz yumuşak olmalı....




En doğal hali dumanı üstünde


1 yorum:

  1. browni bizde de çok seviliyor ama muzsuz :) ellerine sağlık cnm,bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil