ondan mı bilemiyorum mutfağa girip güzel şeyler yapıp bloguma yazmak hiç
içimden gelmiyor. Evet sizlerden özür diliyorum ama böyle hissediyorum.
Üç aydır evimde bir çok değişiklik oldu. Güzelleşti aslında, çok yoruldum,
Yoruldum ama değdi çok keyifli bir bahçem oldu. Çiçekler, ağaçlar alıp ekmek
çok zevkliymiş. Bir ayım var bu zevki daha yaşamak için....
Sonra yurtdışında yaşam başlıyacak ailemiz için.
Kafam karışık dedim ya ondan işte....
Gideceğiz bakalım hayat bize neler sunacak oralarda....
Hayırlısı diyorum hepimiz için :)))
Artık İspanya yemeklerini öğrenip sizlerle paylaşacağım :)))
Neyse ... bu akşam yaptığım yemeğimi tarif edeyim şimdi...
Malzemeler
2 paket mantar
(1 paket kestane mantarı-1 paket ızgarlık mantardan yaptım)
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 adet patates
1 kırmızı kapya biber
1 adet kesme şeker
tuz - karabiber
zeytinyağ
bir tutam maydanoz
Yapılışı
Ben mantarları ovalayarak yıkıyorum. Toprakları akması için sirkeli suda biraz beklettim.
Soğanı yemeklik doğrayalım. Sarımsakları da küçük doğrayalım.
Bir tencerede zeytinyağını kızdıralım, soğan ve sarımsağı kavuralım. Süzülmüş mantarları
doğrayalım ve soğanlarımıza ekleyelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Kırmızı biberimizi de ince ince doğrayalım ve yemeğimize ekleyelim.
Patatesimizide küp küp doğrayıp ilave edelim. Maydanozumuzu ince ince kıyalım ve ekleyelim.
Yemeğimizin tuzunu şekerini ve karabiberini ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
Kısık ateşte kendi suyu ile 35-40 dakikada yemeğimiz pişiyor.
Yanına sarımsaklı cacık yapıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun...