Keyifle yaptım... keyifle yedim...
Güzel bir yemek oldu. İster kaşarlı fırınlayıp sıcak başlangıç,
ister dolapta bekletip soğuk zeytinyağlı meze
ya da içine kuşbaşı et ekleyip bir ana yemek olarak tüketilebilirsiniz.
Nasıl yaptım....
2 adet bostan patlıcanı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber (Burada her iki biber de çok büyük ve etli)
Sebzeleri ortadan kestim.
Biberlerin tohumlarını ayıkladım.
Yağlı kağıtlı fırın tepsisine yerleştirdim.
Yağlı kağıdı zeytinyağı ile yağladım.
Patlıcanların içine bıçakla kesik attım. Üzerine zeytinyağı sürdüm.
Kabukları yukarı gelecek şekilde yerleştirdim.
Bütün sebzelerin üzerine zeytinyağı sürdüm.
200 derece fırında 30 dk pişirdim.
Fırından çıkartıp soğumalarını bekledim.
Diğer tarafta ;
Yarım mor soğan ve 1 büyük normal soğanı
irice doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kavurdum.
Soğumuş biberlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğradım.
Patlıcanların içinden bir kısmını kaşık yardımı ile alıp ezdim.
Sebzeleri soğan ile birleştirdim.
Taze maydonozu, naneyi ve 4 diş sarımsağı doğrayıp ekledim.
Tuz, karabiber, pulbiber, biraz balsemik sirke ile tatlandırdım.
Harcımı iyice karıştırdım.
Patlıcanları zeytinyağ ile yağladığım borcama dizdim.
Her birine dolu dolu harcımı yerleştirdim.
Üzerine ince rendeledim kaşar (provolone peyniri) peynirini paylaştırdım.
180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınladım.
Ben yerken çok keyif aldım.
Umarım sizlerde deneyince benim gibi beğenirsiniz.
Afiyetle....