![]() |
filizceyemekler |
Grup üyelerimizden Zeynep Aydın Keskin'in tarifini bizlerle paylaştığı için
çok teşekkürler....Gazoz Tatlısı
Malzemeler:
1 subardağı gazoz
1adet yumurta
yarım paket yaş maya
aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
1adet yumurta
yarım paket yaş maya
aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
yanları üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. 20 dk dinlerdirdikten sonra orta
ısıdaki fırında pişirilip soğumaya bırakılır.
Şerbeti:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker koyup15 dak. Kaynatalır. Bir kaç damla limon sıkılıp altı
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker koyup15 dak. Kaynatalır. Bir kaç damla limon sıkılıp altı