15 Mart 2013 Cuma

EL YAPIMI FETTUCCİNE MAKARNASI


Keskinoğlu ve Ravika zeytinyağları workshopunda, 
çok lezzetli bir ev makarnası yaptık.
Gerçekten de taze taze yapıldığı için lezzeti muhteşemdi.
Makarna açma makineside ayrı bir kolaylık,
bende en kısa zamanda bu makineden kendime alacağım ve 
evdekilere ve arkadaşlarıma bu güzel lezzeti yapacağım.
Elde de açılıp kesilebilir tabi ama biraz zaman alır.
Sizlerde bu lezzeti deneyin hiç pişman olmazsınız:))


Malzemeler ve Yapım aşamaları

Hamur için:
200 gr un
2 adet yumurta
bir tutam tuz
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ

Bütün malzemeyi karıştıralım ve bir kapta pürüzsüz
kıvama gelene kadar yoğuralım.
Streç filme sararak buzdolabında 30 dakika bekletelim.
Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi makinede açalım.










Sos için:
Yarım soğan
2 diş sarımsak
100 gr kültür mantarı
100 gr kestane mantarı
100 gr krema
2-3 dal taze fesleğen
tuz-karabiber
zeytinyağ

Soğan ve sarımsağı küçük küp şeklinde doğrayalım.
Az yağlı tavada soteleyelim.
Mantarları soyalım ve ince ince dilimleyelim.
Tavaya ekleyelim.Krema ve taze fesleğeni de
ilave edelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım.
Bir tencerede 5 dakika haşladığımız el yapımı makarnalarımızı
Sosumuza ilave edelim ve karıştıralım.









Fettuccine makarnalarımız servise hazır.
Afiyet olsun.