Günaydın arkadaşlarım,
Güzel bir gün için kahvaltı şart. Ailece, büyük kalabalık kahvaltı sofralarını çok sevmişimdir.
Tabi her zaman öyle büyük toplantılarımız olamıyor. Şimdi gurbette hiç olmuyor.
Ama olsun herkes sağlıklı, keyifli olsun da....
Biz yine toplanır yaparız büyük masalar eğlenceli kahvaltılar...
Kahvaltının vazgeçilmesi yumurta her haliyle güzel, sağlıklı ve besleyici...
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besindir.
Yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteini içermektedir.
Sindirilebilirliği yüksektir, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine
dönüşebilmektedir.
Yumurta A, D, E ve B grubu vitaminleri içermektedir.
Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamamı katılaşır.
Daha fazla yumurta ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yumurta kapamayı haklıma sokan çok sevdiğim blogger arkadaşım Vişnapım oldu.
İyi ki de yapmışım çok beğendim, fırından çıkmış mis gibi sıcak ekmeği burada bulamasamda:)))
Onun tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
2 adet haşlanmış yumurta
3 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı toz biber
acı pulbiber
kekik
tuz
Yapılışı
Bir tavada tereyağını eritelim. Baharatlarımızı ekleyelim.
Haşlanmış yumurtaları ortadan kesip yakmadığımız tereyağımıza
sarı kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirelim.
Tavayı hafifçe sallayarak yumurtalarımızın heryerine tereyağına bulanmasını
sağlayalım ve ocaktan alıp servis edelim.
Sabah kavaltısında veya canımızın istediği zamanlarda sıcak ekmeği bana bana
afiyetle tüketelim.
Afiyetler olsun..:))
Güzel bir gün için kahvaltı şart. Ailece, büyük kalabalık kahvaltı sofralarını çok sevmişimdir.
Tabi her zaman öyle büyük toplantılarımız olamıyor. Şimdi gurbette hiç olmuyor.
Ama olsun herkes sağlıklı, keyifli olsun da....
Biz yine toplanır yaparız büyük masalar eğlenceli kahvaltılar...
Kahvaltının vazgeçilmesi yumurta her haliyle güzel, sağlıklı ve besleyici...
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besindir.
Yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteini içermektedir.
Sindirilebilirliği yüksektir, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine
dönüşebilmektedir.
Yumurta A, D, E ve B grubu vitaminleri içermektedir.
Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamamı katılaşır.
Daha fazla yumurta ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yumurta kapamayı haklıma sokan çok sevdiğim blogger arkadaşım Vişnapım oldu.
İyi ki de yapmışım çok beğendim, fırından çıkmış mis gibi sıcak ekmeği burada bulamasamda:)))
Onun tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
2 adet haşlanmış yumurta
3 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı toz biber
acı pulbiber
kekik
tuz
Yapılışı
Bir tavada tereyağını eritelim. Baharatlarımızı ekleyelim.
Haşlanmış yumurtaları ortadan kesip yakmadığımız tereyağımıza
sarı kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirelim.
Tavayı hafifçe sallayarak yumurtalarımızın heryerine tereyağına bulanmasını
sağlayalım ve ocaktan alıp servis edelim.
Sabah kavaltısında veya canımızın istediği zamanlarda sıcak ekmeği bana bana
afiyetle tüketelim.
Afiyetler olsun..:))