26 Şubat 2013 Salı

FİLİZ'İN SOMON BALIĞI ÇORBASI

filizceyemekler

Dün akşam yaptığım somon yemeğini anlatmıştım. Kalan somonları bu akşam
çorba yaparak değerlendirmek istedim. Şimdiye kadar hiç balık çorbası yapmadım. 
İlk denemeye göre hiç fena değildi. Beğendik ve afiyetle yedik.
Balık restaurantlarında severek içtiğim çorbayı kendim yapınca bir mutlu oldum
sormayın:)))

Benim çorbam filizce bir çorba oldu.....

Bakın nasıl yaptım:
Dün akşamdan kalan somon yemeğindeki, somon parçalarını soğanlardan ayırdım.
Tenceredeki soğan ve portakal suyuna biraz daha su ilave ederek soğanları biraz
daha pişirdim. Diğer tarafta somon parçalarını didikledim.
Pişen soğanları blenderdan geçirdim. Bir kasede 1 yumurta sarısı, 2.5 yemek
kaşığı un ve 1 limon suyu ve biraz su ile çırparak terbiyesini hazırladım.
Didiklediğim somonları tencereye ilave ederek biraz kaynattım.
Hazırladığım terbiyeye bir kaç kaşık çorbadan alıp kasede karıştırdım. 
Yavaş yavaş terbiyemi çorbama ilave ederek karıştırmaya devam ettim.
İnce ince doğradığım maydanoz ve naneyi çorbama ilave ettim.
Şöyle bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapattım.
Çorbamı servise hazırladım ve afiyetle yedik....denerseniz sizlere de afiyet olsun...




filizceyemekler