18 Ocak 2015 Pazar

ÇİKOLATA BOMBASI





Geçen gün güzel bir kurabiye ile tanıştım. 
Tarifi daha önce kızkardeşim yapmıştı ve beğendiğini söylemişti. 
Ben de yaparım dedim ama uzun zaman oldu. Fırsat bulup yapamadım.
Bu güzel kurabiye ile tanışmamızı sağlayan,
sevgili mutfaktafeyzavar bloğunun sahibesi.

Ben's Cookies İngiltere Londra'da ve başka ülkelerde de 
mağazaları olan bir kurabiye markası.
Kısmet olup Londra'ya gidersem bu kurabiyenin orjinal tadına bakmak isterim.

Ben orjinal tarife sadık kalarak yaptım. 
Tartıda tarttım ve sonra tartısı olmayanlar için bardak ölçüsüne çevirdim.

Malzemeler
300 gr tozşeker (1+ yarım bardağın yarısı kadar)
200 gr tereyağ (oda ısısında, küp küp doğranmış)
75 gr kakao (1 su bardağından 2 parmak eksik)
275 gr un (1,5 su bardağı yaklaşık)
1 yumurta 
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı süt
Bitter çikolata + beyaz çikolata miktar size kalmış

Yapılışı
Fırını 200 derece turbo konumunda açın, ısınmaya başlasın.
Tereyağ ve şekerimizi mikser ile çırpalım.
Yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Kakaoyu ekleyim tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu eleyip, tahta kaşık ile 
malzemeleri birbirine yedirelim.
Karıştırması zor sert bir hamur oluyor.
Yumuşatmak için süt ilavesi yapalım.
Tahta kaşık ile tüm malzemeleri karıştıralım.
Bitter çikolataları bıçak yardımıyla parçalayalım.
Hamura karıştıralım.
Hamurdan iri parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
Ortasına küçük beyaz çikolata parçasından yerleştirip
kapatalım, yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Fırının üstten bir alt rafında 10 dakika pişirelim.
Fazla tutmayalım.
 Fırından çıktıktan sonra tepside soğumaya bırakalım.

Daha sonra kahve yada süt ile afiyetle, keyfini çıkartarak
midemize indirebiliriz.

Biz öyle yaptık:)))
Afiyet olsun...