25 Haziran 2015 Perşembe

FRAMBUAZLI MUHALLEBİ



22 Haziran evlilik yıl dönümümüzdü. 21 seneyi göz açıp kapayıncaya kadar geçirmişiz:)))
21 seneye ne kadar çok şey sığdırmışız aslında... Acı, tatlı, mutlu, üzünlü, sevinçli, ağlamalı...
Zaman çok çabuk geçiyor, ucundan bir yerinden yakalayabiliyorsak ne mutlu bize....
Sağlıkla, keyifle, huzurla, mutlulukla ve öğrenerek daha nice 21 yıllara inşallah...:)))

Tatlıyı ailece seviyoruz. Tatlı yiyelim, tatlı kutlayalım dedim ve frambuazlı muhallebi yaptım.
Tarifi Kevserinmutfağı / Tarifküpü 'nden aldım. Ölçüleri kendime göre değiştirdim.

Biz sevdik, umarım yapacak olan sizlerde seversiniz...:)))

Malzemeler

Muhallebi için:

1 lt süt
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
1 paket vanilya
yarım paketten biraz fazla tereyağ
1 su bardağı un

Frambuaz peltesi için:
500 gr frambuaz (ben dondurulmuş kullandım)
8-10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1,5 su bardağı frambuaz püresi
yarım su bardağı frambuaz süzülürken bıraktığı meyve suyu
2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya



Yapılışı
Önce muhallebiyi yaptım.
Bir tencerede tereyağını eritip un ve nişastayı ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip çırpalım. Topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.
Topaklanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
Koyulaşmaya başlayınca şekeri  ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp mikser ile biraz çırpalım.
Su ile ıslattığımız cam borcama dökelim.

(ben birazını borcama birazını silikon kalıba paylaştırdım.)




Frambuaz peltesi için
Frambuazları bir süzgeçe alıp yumuşamasını bekledim.
Altına bir kase koyarak suyunu süzdürdüm.

Bir tencereye suyu ve nişastayı alıp iyice ezelim, karıştıralım.
Rondodan geçirdiğimiz frambuaz püresini ve suyunu ekleyelim.
Şekerini de ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
Koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştıralım.

Soğumuş muhallebilerimizin üzerine paylaştıralım.

Ben iki kalıpta yaptım. Silikon kalıbı ters çevirince frambuazlı kısım altta kaldı.
siz istediğiniz kalıplarda istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Sonra istediğiniz şekilde sunuma hazırlayın... Afiyet olsun...