26 Haziran 2015 Cuma

LABNELİ BROWNİ


Aslında bu browniyi çok önce yapmış, fotosunu paylaşmıştım.
Bloguma eklemek bu güne kısmetmiş.
Orjinal tarifi için Mutfaktafeyzavar sayfasına bakabilirsiniz.
Güzel tariflerini beğenerek takip ediyorum.

Temmuz başında benim için tatil başlıyor ve İstanbul'a evime gidiyorum.
Burayı biraz ihmal etmiş olacağım ama diğer sosyal medya hesaplarımda 
her zaman sizlerle takipte olacağım.
Sizlere hayırlı ramazanlar diliyorum ve 
Ramazan (Şeker) bayramınızı şimdiden kutluyorum.

Sevgiyle kalın:))))


Malzemeler

Kek malzemesi için:

250 gr tuzsuz tereyağ
100 gr bitter çikolata
(bir kare paketten biraz fazla)
1- 1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı kakao
1 peket labne (suyu süzdürülmüş)
(ben Philadelphia light kullandım)
3 adet büyük boy yumurta
yarım su bardağı elenmiş un
çay kaşığı ucuyla çok az tuz

Üst Ganaj için:
1 küçük paket süt kreması
2 kare paket bitter çikolata

süslemek için
zevkinize göre kakao yada renkli şekerlemeler





Yapılışı

Önce tereyağını bir kaba koyalım ve içi su dolu başka bir kabın içinde 
ocağın üzerinde kısık ateşte eritelim. Bitteri ve kakaoyu ekleyelim.
Benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayalım.
Şekeri ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
Ocaktan alalım ve karıştırarak biraz soğutalım.
Yumurtaları ve labneyi ekleyelim ve iyice mikserle çırpalım.
Unumuzu ve tuzu da ekleyip spatula yardımı ile 
malzemeleri karıştıralım.




Yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz cam yada istediğiniz
fırın kabına brownimizi dökelim.
160 derece önceden ısıttığımız fırında 45 dk pişirelim.
fırınınıza göre kürdan testini yaparak süreyi ayarlayın.
Pişen brownimizi soğuması için bir kenara alalım.

Ganaj için
Kremayı bir kapta ocağın üzerinde ısıtalım, kaynatmayalım.
Bitteri ekleyip eriyene kadar karıştıralım.

Erimiş çikolata ganajımızı soğumuş brownimizin üzerine eşit şekilde
spatula yardımı ile yayalım.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.

Ganaj donunca rahatça kesip istediğimiz şekilde süsleyip, servis edelim.

Afiyet olsun:))