filizceyemekler |
Tavuk yemeklerini severek yapıyorum. Sebzeli olunca daha da güzel oluyor bence.
Çin yemeğinide ailece severiz. Gerçi tam anlamıyla çin usulü olmuyor ama türk
versiyonuyla idare ediyoruz:)
Filizce değişikliklerle, farklı sebzelerle lezzetli bir yemek oldu.....
Malzemeler
1-2 tavuk göğüs eti
5-6 adet tavuk kalça eti
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 dal pırasa (beyaz kısmı)
1 soğan
bir kaç çiçek brokoli
3-4 yaprak pazı
tuz, karabibiber
3-4 yemek kaşık light soya sosu
1 adet kesme şeker
zeytinyağ
Yapılışı
Öncelikle tavuk etlerini güzelce yıkayalım. Şeritler halinde ince ince keselim.
Sebzeleri de ayıklayalım,yıkayalım ve ince ince, uzun uzun doğrayalım.
Brokoliyi küçük çiçekler olarak ayıralım.
Wok tavada önce tavuk etlerimizi ve biraz zeytinyağ ile kavuralım.
Soğanı ve pırasayı ekleyelim. Wok tavamızı sallayarak kavurmaya devam edelim.
Kesme şekerini ve biraz tuzu da ilave edelim. Tavuk ve pırasa pişince, diğer sebzeleri
de ekleyelim. Soya sosunu ve karabiberi de ilave edelim. Yavaş yavaş karıştırarak
sebzelerin biraz pişmesini sağlayalım. Sebzeler biraz diri olmalı, çok az daha zeytinyağ
ekleyelim. Tane karabiberi üzerine öğüterek serpiştirelim.
Afiyet olsun....
filizceyemekler |
filizceyemekler |
filizceyemekler |
Şekerciğim ellerine sağlık tavuk her gün yesem bıkmayacağım lezzetlerdendir.
YanıtlaSilAynen, bende tavuk sevdiğim ve sık tükettiğim bir yemek çeşidi:)))
YanıtlaSil