Bu gün öğlende buzdolabında ne var ne yapabilirim diye bakarken,
kabak, havuç ve çarliston biber kaldığını gördüm.
Hafta sonu olunca dolap boşalmış:))
Bende bu üçlüden ne yaparım derken kavurmak aklıma geldi.
Bakın nasıl yaptım anlatayım....
Malzemeler
3 adet orta boy kabak
4 adet orta boy havuç
4-5 adet biber
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
nane
tuz-karabiber
sıvıyağ
Yapılışı
Malzemeleri önce yıkayıp temizledim. kabağın kabuklarını soymadım.
Önce soğanı ve sarımsağı ince ince doğradım.
Havuçları küçük küp şeklinde doğradım.
Soğan,sarımsak ve havuçları sıvıyağ koyduğum tavada kavurmaya başladım.
Biberleride ince ince doğradım.
Havuçların rengi biraz dönünce biberleri tavaya ekledim.
Kavurmaya devam.
Kabakları minik küp şeklinde doğradım.
Tavaya kabaklarıda ilave ettim ve kavurmaya devam.
Tuzunu ve karabiberini ekledim ve sebzeler biraz yumuşayana
kadar karıştırarak kavurmaya devam ettim.
Sebzeler biraz diri kalacak şekilde ocağı kapattım.
Doğradığım nane yapraklarını ekledim ve servis tabağına aldım.
Afiyetle yedik, sizlere de afiyet olsun...
Not: Ben üzerine yoğurt koydum güzel oldu.
Çok sağlıklı bir paylaşım olmuş .Emeğine sağlık :)
YanıtlaSilBüşra arkadaşıma katılıyorum hem sağlıklı,hem leziz olmuş elinize sağlık.sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgilerimle..:)
YanıtlaSilhttp://semadanlezzetler.blogspot.com/