Merhabalar...
Yeni yılın ilk tarifiyle sizlerleyim. Burayı çok ihmal ediyorum biliyorum. Diğer sosyal medyayı
elimde telefonla takip ediyorum da bloguma gelip tarifleri yazmak zor geliyor, ne yalan söyleyeyim..:)
Ama blog benim için çok başka.... Burada yazı yazmak biraz olsun tariflerimle beraber duygularımı
anlatmak beni rahatlatıyor. Yazı yazmayı istiyorum, daha çok yazmak istiyorum ama bakalım onunda bir zamanı var ....
Şu sıra yine kendimle tartışıyorum, konuşuyorum....İç ses neler söyleyecek bekliyorum:)
Neyse sizin de kafanızı kendimle şişirmeyeyim ve tarifime geçeyim....
Karabuğday pilavını ilk defa yaptım. Görüntüsü bulgur pilavına benzesede tadı farklı...
Bana çok yavan bir tat geldi ama farklı malzemelerle lezzetlendirilebilinir.
Gerçi akşam hepsi bitti:))) Sonuçta sağlıklı ve yararlı bir tahıl, arada farklı lezzetler denemek isteyenler için bir alternatif olabilir......
Malzemeler
1 su bardağı karabuğday
2 adet orta boy domates
1 adet iri boy kuru soğan
2-3 kaşık domates salçası
2,5 su bardağı kaynar su
4 adet taze fasulye
zeytinyağ
tuz-karabiber
Yapılışı
Karabuğdayı bir kapta sıcak suda bekletelim.
Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım, bir tencerede zeytinyağ ile kavuralım.
Domates ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Küçük küçük doğradığımız taze fasulyeleri ekleyelim ve biraz yumuşamaları için tencerenin kapağını kapatalım.
Karabuğdayı bir kaç su yıkayalım.
Tenceremize ilave edelim, kavuralım.
Tuzunu ve karabiberini ekleyelim eh bir de kaynar suyumuzu ekleyelim.
Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte, arada karıştırarak pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
Tenceremizin üzerine kağıt havlu ile kapatalım ve bir bezle saralım.
Demlenmeye bırakalım.
5-10 dakika sonra servis edelim. Afiyet olsun....
Ben yanına tavuk kanadı ile servis ettim.
Bu yemek diyetime çok uygun. Filiz hanımın etkinliğine istinaden blog ziyaretlerine başladım. Sizi de beklerim. 😘😃
YanıtlaSilHoşgeldiniz... ben de bloğunuzu ziyaret ettim Zencefil Tasarım evi...
YanıtlaSilFiliz hanım, bu aralar ben de pirinç yerine devamlı karabuğday kullanıyorum.Elinize sağlık.
YanıtlaSilUmarım blog ziyaretlerimizi hep birlikte sürdürebiliriz, hepimize kolay gelsin.
Güzel sunumları seviyorum. Blogunuzu takibe aldım
YanıtlaSilhuzunsarisi.com
Sevgiler
Besin değeri çok yüksek çok faydalı.Ama henüz karabuğday kullanmadım.:(
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHoşgeldiniz blogdaşlar... teşekkür ederim sevgiler...:)
YanıtlaSilİadeyi ziyarete geldimmm Filiz cim zaten biliyorsun seni heryerden takipteyim hep beğenirim ama bloğa yorum pek yazmıyorduk hep faceden yazardık bu etkinlik sayesinde iyi oldu zaten bu tarifini beğenmiştim ellerine sağlık harika sevgilerr :)))
YanıtlaSilçok sağlıklı bir tarif farklı tatları ben seviyorum ama evdekilere malesef yediremiyorum ellerinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilBöyle sağlıklı tarifleri çok seviyorum ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilİsmimi yazmamışım Filiz cim iadeyi ziyarete geldim zaten biliyorsun seni heryerden takipteyim hep beğenirim ama bloğa yorum pek yazmıyorduk hep faceden yazardık bu etkinlik sayesinde iyi oldu zaten bu tarifini beğenmiştim ellerine sağlık harika sevgiler :)
YanıtlaSilSenem BABAALİ senemce.mutfaksirlari.com
pek lezzetli görünüyor.elinize saglık.
YanıtlaSilYemekleriniz harika görünüyor.Deneyceğim
YanıtlaSilLezzeti resimden hissediliyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Birgulunlezzetleri