15 Mart 2013 Cuma

PEYNİRLİ PROFİTEROL

filizceyemekler
filizceyemekler



Merhaba arkadaşlar,
Sizlerle farklı bir lezzet paylaşmak istedim.
Geçenlerde blogları gezerken Chefika ile çay saati sayfasında
tuzlu profiterol tarifini gördüm ve  değişik geldiği için 
denemek istedim. 
Aşağıdaki linkten Şefika Hanımın tarifine ulaşabilirsiniz.



Daha önce tatlısını da yapmamıştım.
Ama yemesini çok severim:)

Tuzlu profiterol kahvaltılık olarak çok şık bir alternatif olabilir.
Sayfada verilen reçeteyi uyguladım ve aslında güzel bir lezzet
yakaladım ama sıkma torbasında pek tecrübeli olmadığım 
için şekilleri biraz değişik oldu :)))




Malzemeler
1 su bardağı su
75 gr tereyağ
bir tutam tuz
1 su bardağı un
2 yumurta
1 yumurta akı

İçi için
100 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı krem peyaz peynir (ben kullandım)
3 dolu yemek kaşığı krema
nane
pulbiber
kırmızı toz biber
maydonoz (ben kullanmadım)

Yapılışı
Bir tencereye suyu,bir tutam tuzu ve tereyağını koyuyoruz. 
Su kaynayınca unumuzu ilave ediyoruz ve  karıştırıyoruz.
Hamurumuzu biraz pişirip soğutuyoruz.






Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtalarımızı 
teker teker kırıp mikserle iyice çırpıyoruz. 
Ayrıca 1 tane yumurta akını da ilave edip 
krema kıvamı olana kadar çırpıyoruz.










Krema kıvamına gelen hamurumuzu krema torbamıza dolduruyoruz.

Torba ucunu ayarlayın ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine 
aralıklarla sıkalım. 






Benim şekillerim pek şekilsiz oldular ama:)


175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.

Üzeri kuruyana kadar pişirelim ve soğuyana kadar fırından çıkarmayalım.

Peynir iç malzemesini de bir tarafta karıştıralım.
Profiterollerimizi ortadan kesip içini peynir harcımızla
dolduralım.
Afiyet olsun....






filizceyemekler




13 Mart 2013 Çarşamba

YİĞİT'İN DOĞUM GÜNÜ




Geçen hafta 07.Mart Yiğidimin doğum gününüydü. 
Biz 10.Mart Pazar günü partimizi yaptık. Ailece bir partiydi aslında...
Kuzenler,dayılar,teyzeler,dedeler,halalar ve tabi 
Yiğidin okul arkadaşları partimizdeydiler. 
Biraz kalabalık ve güzel bir pazar günü geçirdik.

Pazar günümüz sabah kahvaltısıyla başladı. Akşama kadar devam etti.
Oğluşum ve arkadaşları çok eğlendiler. Benim içinde güzeldi.
 Uzun  zamandır kardeşlerimle ve kuzenlerimle görüşememiştik. 
Hep birlikte yedik, içtik,sohbet ettik....


Yiğidim aslanım iyiki doğmuş, çok çok mutlu olsun.......












Bayatlamayan poğaça

Çikolata dolgulu kurabiye

Çikolata dolgulu kurabiye

Kıymalı patatesli rulo börek

Patates salatası

Sarımsaklı Bakla
Yer elmalı portakallı kereviz





VİŞNE SOSLU ETİMEK TATLISI

filizceyemekler

filizceyemekler


Daha önce sizlerle  Özlem'in şık masasını paylaşmıştım.
Diğer tariflerden bir tek bu tatlıyı paylaşmadığımı fark ettim,
eksik birkaç malzeme vardı. Özlem'den eksik malzemeleri öğrenince
bu güzel tatlıyı paylaşmak istedim.... Biraz geç oldu ama kusuruma bakmayın:)))



Malzemeler
1,5 paket etimek
1 litre vişne suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için:
1 litre süt
1 fincan un
1 fincan nişasta
1 paket kremşanti
50 gr margarin
vanilya

Yapılışı
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizelim.
2,5 su bardağı vişne suyu, mısır nişastası,şekeri iyice karıştırıp pişirelim.
Muhallebi kıvamına gelene kadar. 2,5 su bardağı vişne suyunu da katıp karıştıralım.
Etimeklerin üzerine sıcakken dökelim.

Süt,şeker,un,nişasta ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim.
Margarini ekleyip pişirelim ve soğumaya bırakalım.

Ayrı bir yerde kremşantiyi yapalım. Soğumuş muhallebiye kremşantiyi
karıştırıp mikserle 5 dakika çırpalım.
Vişne soslu etimeklerin  üzerine dökelim. Buzdolabında soğutalım.
Üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis edelim..


12 Mart 2013 Salı

KESKİNOĞLU - RAVİKA WORKSHOP


Bloger arkadaşlarla toplu fotoğrafımız


toplu fotoğrafımız


Aldığım ilk sertifika


Şefimiz Hakan Şen ile


Keskinoğlu'nun davetlisi olarak MSA'da workshop etkinliğine katıldım. 
Bu benim ikinci workshopumdu. İtalyan mutfağından 3 çeşit lezzetle tanışma fırsatım oldu.
Bloger arkadaşlarımla tekrar aynı etkinlikte olmaktan ve yeni arkadaşlarla tanışmaktan 
büyük keyif aldım.

Şefimiz Hakan Şen'in samimi ve sıcak anlatımıyla zevkle yemeklerimizi yaptık.
Afiyetle yedik.








Zamanın nasıl geçtiğini gerçekten hiç anlamadım.
Ben böyle ortamlarda olmaktan çok ama çok mutlu oluyorum.
Sosyal medyadan tanıdığım, yazıştığım arkadaşlarımla tanışmak ve onlarla
aynı yemekleri yapmak ve yemek büyük zevk.

Workshopun sonuna gelindiğinde fotoğraf faslı ayrı bir keyif....

Etkinliği düzenleyen Keskinoğlu ve Ravika ailesine, bizlerle ilgilenen
 güler yüzlü firma yetkililerine çok teşekkür ederim.

Keskinoğlu yumurta ve tavuk çeşitlerini mutfağımda sürekli kullanırım 
ve kaliteli ürünlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.




Ravika zeytinyağını ve sabununu daha önce kullanmamıştım.
Bizlere hediye olarak verdikleri zeytinyağını pazar kahvaltısında ailece denedik
ve lezzetini çok beğendik. 
Özellikle büyük oğlum narekşisi ve baharatlarla tatlandırıp ekmek bana bana yedi.

Yani güzel bir gün ve güzel yemekler daha ne olsun....:)))


Yemekleri yaptığımız mutfağımız (MSA)


İtalyan Mutfağından yaptığımız yemeklerin fotoğraflarını şimdi paylaşıyorum,
tarif ve yapım aşamalarını en kısa zamanda bloguma ekleyeceğim.



Tavuk,gorgonzola ve ceviz salatası



El yapımı fettuccine, kremalı yaban mantar sos ile

Ricotta kek, vişne sos ile





2 Mart 2013 Cumartesi

TOZ PEMBE'NİN ŞİRİN ÇEKİLİŞİ




Toz pembe blogu 1.yıl çekilişi düzenlemiş. Çok şirin Keramika Seramik Tabaklar.
Sofra düzeni sevenler, değişik şirin tabaklarla güzel mamalar ikram etmek isteyenler
için kaçırılmaz bir fırsat. Ben şansımı denemek istedim.
Belki sizlerde denemek isterseniz. 
http://www.tozpembe.net/2013/02/blogumun-1yl-cekilisi-keramika-seramik.html






26 Şubat 2013 Salı

FİLİZ'İN SOMON BALIĞI ÇORBASI

filizceyemekler

Dün akşam yaptığım somon yemeğini anlatmıştım. Kalan somonları bu akşam
çorba yaparak değerlendirmek istedim. Şimdiye kadar hiç balık çorbası yapmadım. 
İlk denemeye göre hiç fena değildi. Beğendik ve afiyetle yedik.
Balık restaurantlarında severek içtiğim çorbayı kendim yapınca bir mutlu oldum
sormayın:)))

Benim çorbam filizce bir çorba oldu.....

Bakın nasıl yaptım:
Dün akşamdan kalan somon yemeğindeki, somon parçalarını soğanlardan ayırdım.
Tenceredeki soğan ve portakal suyuna biraz daha su ilave ederek soğanları biraz
daha pişirdim. Diğer tarafta somon parçalarını didikledim.
Pişen soğanları blenderdan geçirdim. Bir kasede 1 yumurta sarısı, 2.5 yemek
kaşığı un ve 1 limon suyu ve biraz su ile çırparak terbiyesini hazırladım.
Didiklediğim somonları tencereye ilave ederek biraz kaynattım.
Hazırladığım terbiyeye bir kaç kaşık çorbadan alıp kasede karıştırdım. 
Yavaş yavaş terbiyemi çorbama ilave ederek karıştırmaya devam ettim.
İnce ince doğradığım maydanoz ve naneyi çorbama ilave ettim.
Şöyle bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapattım.
Çorbamı servise hazırladım ve afiyetle yedik....denerseniz sizlere de afiyet olsun...




filizceyemekler

TENCEREDE SOMON

filizceyemekler


Çok hafif bir lezzet  tam diyet yapanlar için bire bir....
Eşim bir arkadaşından almış tarifi ve deneyelim dedik biz beğendik,
bakalım sizler beğenecek misiniz????

Malzemeler
6 dilim somon fileto
3 adet portakalın suyu
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağ
deniztuzu ve öğütülmüş karabiber

filizceyemekler




Yapılışı
Soğanların ve sarımsakların  kabuklarını ayıklayalım ve doğrayalım. 
Tencereye alalım. Soğanların üzerine somon dilimlerini yerleştirelim. 
Defne yapraklarını, deniz tuzunu ve karabiberi ekleyelim. 
Zeytinyağı ve portakal suyununu da ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
15-20 dakika somonlarımızı pişirelim.  Afiyet olsun...




filizyemekler

KLASİK PATATES YEMEĞİ

filizceyemekler





Selam Arkadaşlar,
Bu yemeğimin adına klasik dedim, çünkü herkesin evinde yaptığı  ve
benim çocukluğumda annemin de sık sık yaptığı bir yemek.
Ama ben de çok uzun zamandır yapmıyordum. Geçen gün aklıma geldi,
eski yemeklerimizi niye yapmıyoruz, hep farklı bir şeyler yapalım derken
gerçek tencere yemeklerimizi unutuyoruzdedim kendi kendime ve yaptımmmm......

Ve tarifi şöyle...

Malzemeler
5-6 adet orta boy patates
1 kuru soğan
150 gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
biraz zeytinyağ
tuz ve karabiber

Yapılışı
Patatesleri ve soğanın kabuklarını soyalım. Patatesleri iri iri doğrayalım ve
suda bekletelim.Soğanları yemeklik ince ince kıyalım. Kıymayı ve soğanları
bir tencerede kavuralım.Çok az zeytinyağ gezdirelim ve salçayı da ekleyelim.
Şöyle bir karıştıralım.Patateslerimizin suyunu süzelim ve tenceremize ilave edelim.
Karıştıralım ve patateslerigeçecek kadar sıcak su koyalım.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Patatesler yumuşayınca yemeğimiz servise hazır......Afiyet olsun..

(Patatesleri kontrol edelim çok fazla yumuşayıp dağılmasın)



15 Şubat 2013 Cuma

ROKALI CİĞER KAVURMA

filizceyemekler




Malzemeler

1 kg kuşbaşı ciğer
1 dal pırasa
3 diş sarımsak
bir tutam dere otu ve maydonoz
2 adet yeşil köy biberi
3-4 adet küçük domates
bir tutam roka yaprağı
zeytinyağ
deniz tuzu
karabiber ve isot 
çok az su









Yapılışı
Pırasa, yeşil köy biberi ve sarımsakları ayıklayıp ince ince doğrayalım.
Biraz zeytinyağ koyduğumuz tavada pırasa ve sarımsağı kavuralım.
Yeşil köy biberlerini ekleyip biraz daha kavuralım.







Ciğerlerimizi de ilave edip ciğerlerin rengi kahverengi olana kadar kavuralım.





Domatesleri dörte bölüp kabuklarıyla birlikte tavamıza alalım.
Çok az su ilave edip ciğerlerimizi pişirmeye devam edelim.
Ciğerlerin içinin pişip pişmediğini kontrol edelim. Çok fazla kavurursak kurur.
Maydonoz ve dereotunu karabiberini ilave edelim. Tuzunu en son ekelim.







Rokaları yıkayıp kurutalım ve elimizle yada bıçakla doğrayalım.
Servis tabağımıza önce rokaları üzerine kavurduğumuz ciğerleri koyalım,
dereotu ve domateslerle süsleyelim. İsotu üzerine serpiştirelim.
Ciğer kavurmamız hazır afiyet olsun....





14 Şubat 2013 Perşembe

KALP MÜCVER KEK

filizceyemekler

Bu gün sevgililer günü bende tatlı yerine tuzlu bir kalp yaparak
bir fark yaratayım dedim.

Aslında mücverin fırında yapılmış hali ama şekil kalp olunca
daha güzel görünüyor.

Herkesin sevgililer gününü, aslında sevgi gününü kutluyorum.
Sevdiklerimizle bir ömür boyu birlikte güzel mutlu günler diliyorum.

Malzemeler
1 kg pırasa
2 havuç
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı beyaz un
yarım su bardağı zeytinyağ
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
bir tutam maydonoz ve dereotu
tuz ve karabiber

Yapılışı
Pırasa ve havuç ayıklayalım ve güzelce yıkayalım.
Pırasayı ince ince doğrayalım ve biraz zeytinyağ ile kavuralım.
Havucu rendenin iri tarafı ile rendeleyelim ve pırasalara
ekleyelim. Yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.
Kavrulmuş pırasayı soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra diğer malzemelerle karıştıralım ve
kalp şeklindeki kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk.
pişirelim.
Üzeri kızarınca mücver kekimiz hazır, afiyet olsun.


Kek kalıbını yağlı kağıtla kaplarsanız piştikten sonra
çıkması daha kolay olur.
Benim kek kalıbım küçük olduğu için kalan karışımı başka bir kalıpta fırınladım.

filizceyemekler

Ben üzeri için yoğurt,mayonez,dereotu,haşhaş karışımından bir sos yaptım.
İsterseniz deneyebilirsiniz.

filizceyemekler