13 Mart 2013 Çarşamba

VİŞNE SOSLU ETİMEK TATLISI

filizceyemekler

filizceyemekler


Daha önce sizlerle  Özlem'in şık masasını paylaşmıştım.
Diğer tariflerden bir tek bu tatlıyı paylaşmadığımı fark ettim,
eksik birkaç malzeme vardı. Özlem'den eksik malzemeleri öğrenince
bu güzel tatlıyı paylaşmak istedim.... Biraz geç oldu ama kusuruma bakmayın:)))



Malzemeler
1,5 paket etimek
1 litre vişne suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için:
1 litre süt
1 fincan un
1 fincan nişasta
1 paket kremşanti
50 gr margarin
vanilya

Yapılışı
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizelim.
2,5 su bardağı vişne suyu, mısır nişastası,şekeri iyice karıştırıp pişirelim.
Muhallebi kıvamına gelene kadar. 2,5 su bardağı vişne suyunu da katıp karıştıralım.
Etimeklerin üzerine sıcakken dökelim.

Süt,şeker,un,nişasta ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim.
Margarini ekleyip pişirelim ve soğumaya bırakalım.

Ayrı bir yerde kremşantiyi yapalım. Soğumuş muhallebiye kremşantiyi
karıştırıp mikserle 5 dakika çırpalım.
Vişne soslu etimeklerin  üzerine dökelim. Buzdolabında soğutalım.
Üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis edelim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder