filizceyemekler |
filizceyemekler |
Merhaba arkadaşlar,
Sizlerle farklı bir lezzet paylaşmak istedim.
Geçenlerde blogları gezerken Chefika ile çay saati sayfasında
tuzlu profiterol tarifini gördüm ve değişik geldiği için
denemek istedim.
Aşağıdaki linkten Şefika Hanımın tarifine ulaşabilirsiniz.
Daha önce tatlısını da yapmamıştım.
Ama yemesini çok severim:)
Tuzlu profiterol kahvaltılık olarak çok şık bir alternatif olabilir.
Sayfada verilen reçeteyi uyguladım ve aslında güzel bir lezzet
yakaladım ama sıkma torbasında pek tecrübeli olmadığım
için şekilleri biraz değişik oldu :)))
Malzemeler
1 su bardağı su
75 gr tereyağ
bir tutam tuz
1 su bardağı un
2 yumurta
1 yumurta akı
İçi için
100 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı krem peyaz peynir (ben kullandım)
3 dolu yemek kaşığı krema
nane
pulbiber
kırmızı toz biber
maydonoz (ben kullanmadım)
Yapılışı
Bir tencereye suyu,bir tutam tuzu ve tereyağını koyuyoruz.
Su kaynayınca unumuzu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Hamurumuzu biraz pişirip soğutuyoruz.
Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtalarımızı
teker teker kırıp mikserle iyice çırpıyoruz.
Ayrıca 1 tane yumurta akını da ilave edip
krema kıvamı olana kadar çırpıyoruz.
Krema kıvamına gelen hamurumuzu krema torbamıza dolduruyoruz.
Torba ucunu ayarlayın ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine
aralıklarla sıkalım.
Benim şekillerim pek şekilsiz oldular ama:)
175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Üzeri kuruyana kadar pişirelim ve soğuyana kadar fırından çıkarmayalım.
Peynir iç malzemesini de bir tarafta karıştıralım.
Profiterollerimizi ortadan kesip içini peynir harcımızla
dolduralım.
Afiyet olsun....
filizceyemekler |