18 Ocak 2015 Pazar

ÇİKOLATA BOMBASI





Geçen gün güzel bir kurabiye ile tanıştım. 
Tarifi daha önce kızkardeşim yapmıştı ve beğendiğini söylemişti. 
Ben de yaparım dedim ama uzun zaman oldu. Fırsat bulup yapamadım.
Bu güzel kurabiye ile tanışmamızı sağlayan,
sevgili mutfaktafeyzavar bloğunun sahibesi.

Ben's Cookies İngiltere Londra'da ve başka ülkelerde de 
mağazaları olan bir kurabiye markası.
Kısmet olup Londra'ya gidersem bu kurabiyenin orjinal tadına bakmak isterim.

Ben orjinal tarife sadık kalarak yaptım. 
Tartıda tarttım ve sonra tartısı olmayanlar için bardak ölçüsüne çevirdim.

Malzemeler
300 gr tozşeker (1+ yarım bardağın yarısı kadar)
200 gr tereyağ (oda ısısında, küp küp doğranmış)
75 gr kakao (1 su bardağından 2 parmak eksik)
275 gr un (1,5 su bardağı yaklaşık)
1 yumurta 
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı süt
Bitter çikolata + beyaz çikolata miktar size kalmış

Yapılışı
Fırını 200 derece turbo konumunda açın, ısınmaya başlasın.
Tereyağ ve şekerimizi mikser ile çırpalım.
Yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Kakaoyu ekleyim tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu eleyip, tahta kaşık ile 
malzemeleri birbirine yedirelim.
Karıştırması zor sert bir hamur oluyor.
Yumuşatmak için süt ilavesi yapalım.
Tahta kaşık ile tüm malzemeleri karıştıralım.
Bitter çikolataları bıçak yardımıyla parçalayalım.
Hamura karıştıralım.
Hamurdan iri parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
Ortasına küçük beyaz çikolata parçasından yerleştirip
kapatalım, yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Fırının üstten bir alt rafında 10 dakika pişirelim.
Fazla tutmayalım.
 Fırından çıktıktan sonra tepside soğumaya bırakalım.

Daha sonra kahve yada süt ile afiyetle, keyfini çıkartarak
midemize indirebiliriz.

Biz öyle yaptık:)))
Afiyet olsun...




15 Ocak 2015 Perşembe

BALLI TARÇINLI TAVUK KANADI


Ben tavuk çeşitlerini mutfağımda çok yapıyorum. Çocuklar da bizde çok seviyoruz.
Değişik baharatlarla, soslarla karıştırıp yapıyorum. Geçen yaz eşim İstanbul'da hediye
Tefal Actıfry almıştı. Arıköy'de bırakamadım, buralara taşıdım. Ama çok büyük kolaylık.
Ben çok beğenerek kullanıyorum. Dün akşam tavuk kanadı yaptım.
Yanına da Karabuğday pilavı ....
Biz severek tükettik umarım sizlerde seversiniz.:)))

Malzemeler
1 kg tavuk kanadı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı bal
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı sarımsak tozu
tuz - karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı
Tavuk kanatlarını yıkayalım ve süzülmeleri için bir süzgeçe alalım.
Sos için bir kasede bütün malzemeleri karıştıralım.
Tefal actfry'i 2 dk ısınması için çalıştıralım. Sonra tavuk kanatlarımızı dizelim.
15  dk çalıştıralım. Sosumuzu üzerine gezdirelim. Tekrar 15 dk çalıştıralım.
Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Tavuk kanatlarını sosumuz ile karıştırıp, sosu çekmesi için biraz bekletip,
fırında 180 derecede 30 dakikada da pişirebiliriz.



KARABUĞDAY PİLAVI (TAZE FASULYELİ)







Merhabalar...
Yeni yılın ilk tarifiyle sizlerleyim. Burayı çok ihmal ediyorum biliyorum. Diğer sosyal medyayı
elimde telefonla takip ediyorum da bloguma gelip tarifleri yazmak zor geliyor, ne yalan söyleyeyim..:)

Ama blog benim için çok başka.... Burada yazı yazmak biraz olsun tariflerimle beraber duygularımı
anlatmak beni rahatlatıyor. Yazı yazmayı istiyorum, daha çok yazmak istiyorum ama bakalım onunda bir zamanı var ....

Şu sıra yine kendimle tartışıyorum, konuşuyorum....İç ses neler söyleyecek bekliyorum:)

Neyse sizin de kafanızı kendimle şişirmeyeyim ve tarifime geçeyim....
Karabuğday pilavını ilk defa yaptım. Görüntüsü bulgur pilavına benzesede tadı farklı...
Bana çok yavan bir tat geldi ama farklı malzemelerle lezzetlendirilebilinir.
Gerçi akşam hepsi bitti:))) Sonuçta sağlıklı ve yararlı bir tahıl, arada farklı lezzetler denemek isteyenler için bir alternatif olabilir......

Malzemeler
1 su bardağı karabuğday
2 adet orta boy domates
1 adet iri boy kuru soğan
2-3 kaşık domates salçası
2,5 su bardağı kaynar su
4 adet taze fasulye
zeytinyağ
tuz-karabiber

Yapılışı
Karabuğdayı bir kapta sıcak suda bekletelim.
Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım, bir tencerede zeytinyağ ile kavuralım.
Domates ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Küçük küçük doğradığımız taze fasulyeleri ekleyelim ve biraz yumuşamaları için tencerenin kapağını kapatalım.
Karabuğdayı bir kaç su yıkayalım.
Tenceremize ilave edelim, kavuralım.
Tuzunu ve karabiberini ekleyelim eh bir de kaynar suyumuzu ekleyelim.
Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte, arada karıştırarak pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
Tenceremizin üzerine kağıt havlu ile kapatalım ve bir bezle saralım.
Demlenmeye bırakalım.

5-10 dakika sonra servis edelim. Afiyet olsun....
Ben yanına tavuk kanadı ile servis ettim.