filizceyemekler |
Arkadaşım,komşum Hande Beyza'nın Bodrum'da denediği tarifi bizlerle
paylaştığı için çok teşekkürler...
Kabak Çiçeği Dolması
1 bardak pirinç için 1 baş soğanı zeytinyağında kavuruyoruz, pirinci de
ilave ediyoruz, tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber ve biraz da pul biber ekleyip
kavurmaya devam ediyoruz..Sonra 1 iri diş sarmısak,1/3 demet nane,
maydonoz ve dereotunu kıyıyoruz,1 domates rendesini ocağın altını kapatmaya
yakın ekleyip, şöyle bir karıştırıp ocağı kapatıyoruz..otlar ölmesin diye fazla
pişirmiyoruz.
İç pilav tarifi böyle...
Bu iç pilavda, dolmalık fıstık, kuş üzümü, yeni bahar falan yok..
Burada püf noktası kabak çiçeği..
Kabak çiçeklerini sabah erken saatlerde açıkken almak gerekiyor..
Çünkü çiçekler ilerleyen saatlerde kapanıyor ve içlerini doldurmak çok zorlaşıyor,
Bu içle çiçekleri doldurup, uçlarını şöyle bir katlıyorsun, tencereye dizip
kaynadıktan sonra kısık ateşte 45dk kadar pişiriyorsun....yırtılıveriyorlar..
Bu iç pilavda, dolmalık fıstık, kuş üzümü, yeni bahar falan yok..
Burada püf noktası kabak çiçeği..
Kabak çiçeklerini sabah erken saatlerde açıkken almak gerekiyor..
Çünkü çiçekler ilerleyen saatlerde kapanıyor ve içlerini doldurmak çok zorlaşıyor,
Bu içle çiçekleri doldurup, uçlarını şöyle bir katlıyorsun, tencereye dizip
kaynadıktan sonra kısık ateşte 45dk kadar pişiriyorsun....yırtılıveriyorlar..
Artan iç pilava da biraz su ilave edip pişirdim, o da nefis bir Bodrum risotto oldu,
tavsiye ederim:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder