14 Ağustos 2012 Salı

TAZE FASULYELİ PİLAV (DİBLE)



Geçen pazar günü taze fasulye ayıklayıp zeytinyağlı yapacaktım ama bir anda
fikir değiştirip fasulyeli pilav yapmaya karar verdim. Çünkü sevdiğimiz bir lezzet 
ve çocuklarında sebzeyi bu şekilde yemeye hiç itirazları olmuyor. Ayrıca kayın-
validemde birkaç kere yemiş ve çok beğenmiştim, onun gibi oldu mu bilmem 
eşim beğendi...:))
Domatesli pilav havası da var ani....:))


Dible bir Karadeniz yemeği ve pirinç miktarı daha az oluyormuş ama benim
yaptığım taze fasulyeli pilav oldu ama olsun çok güzelll olduuuu.....:))


Yapım aşaması bir kaç evreden oluşuyor şimdi başlayalım isterseniz....

Malzemeler
500 gr taze fasulye
3 büyük domates
1 soğan
tuz,karabiber
biraz zeytinyağ
3 kesme şeker
2 kupa osmancık pirinç 
biraz tereyağ
2,5 kupa sıcak su

Yapılışı
Taze fasulyeleri güzelce ayıklayalım, soğanı  ve domatesi rondodan geçirelim. 
Teflon tencereye zeytinyağını,soğanı,domatesi ve küçük küçük doğradığımız 
taze fasulyeleri  ve tuzu, karabiberi, 3 kesme şekeri  ekleyip kavuralım.
Domatesin suyu ile fasulyeleri pişmeye bırakalım. (Kısık ateşte lütfen)
Pişince resimde görüldüğü gibi ayrı bir yere alalım. 


filizceyemekler
Pilav için : Pirinci, suda fasulyeler pişene kadar bekletip, beyaz suyu gidene 
kadar iyice yıkayalım. Fasulyeleri çıkarttığımız teflon tencerede pirinci tereyağ 
ile kavuralım. 


filizceyemekler

Pirinç tıkır tıkır edene kadar güzelce kavuralım. Sonra 2 kupa olan taze fasulye
karışımını ilave edip kavurmaya devam edelim. Yine tuzunu ilave edelim.
(Tuza dikkat edelim fasulyelere de koymuştuk)


filizceyemekler

Kavrulan pirince 2.5 kupa (resimde görülen) sıcak su ilave edip, ocağı kısalım.
Suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra ocaktan alıp demlenmeye bırakalım.


filizceyemekler

filizceyemekler


Taze fasulyeli pilavımız servise hazır. Ayran veya cacıkla sunuma hazırlayalım....
Üzerine karabiber çok yakışıyor, tavsiye edilir  :)
Afiyet olsun........



2 yorum:

  1. kemalpasatatlisi.com22 Ağustos 2012 00:16

    Filiz cim merhaba,

    Siteyi ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.Senin de çok şeker bir blogun var, ne güzel şeyler hazırlamışsın, ellerine sağlık.
    görüşmek üzere, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İlginize ben de çok teşekkür ederim, görüşmek üzere:))

    YanıtlaSil