filizceyemekler |
filizceyemekler |
Birbirlerine yakıştırdığım ve sevdiğim yemeklerimizden nohut ve pirinç pilavı
uzun zamandır yapmamıştım. Tam bir kış yemeği. Gerçi baklagillerin hepsini
genellikle kışın yapıyorum. Sadece zeytinyağlı taze barbunya yaz yemeği
olarak soframızdan hiç eksik olmuyor. Baklagilleri pişirmek biraz zor gelir bana,
onun için bir paketi düdüklü tencerede biraz haşlarım.
Sonra buzdolabı poşetlerine paylaştırarak derin dondurucuya atarım.
İhtiyacım oldukça alıp kullanırım, benim için çok pratik oluyor.
Evet şimdi nohut ve pilavımızı nasıl yaptım bir anlatayım.
Nohut yemeği için malzemeler
1 baş soğan
2 diş sarımsak
150 gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
tuz,karabiber
Daha önce haşladığım bir poşet nohut
yaklaşık 2 su bardağı kadar
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım ve kıyma ile kavuralım.
Biraz sıvıyağ ilave edelim. Salçayı, sarımsağı,tuzu ve karabiberi ekleyelim.
Haşlanmış nohutlarımızı da tenceremize koyup üzerine kadar sıcak su ekleyelim.
Pişmeye bırakalım. Nohutlarımız haşlanmış olduğu için yemeğimiz kısa sürede
hazır olacaktır.
Arpa şehriye pilavı için malzemeler
1 kupa pirinç (kahve içtiğimiz kupalardan)
2 kupa sıcak su
bir kaç damla limon suyu
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz ve karabiber
Pirinçlerimizi beyaz suyu kalmayana kadar iyice yıkayalım.
Pilav tenceremize tereyağını ve arpa şehriyelerimizi alıp kavuralım.
Arpa şehriyelerin rengi biraz kahverengi olunca, yıkadığımız
pirinçlerimizi şehriyelerimize ekleyelim. Birlikte kavurmaya devam edelim.
Pirinçler biraz tıkır tıkır olunca sıcak suyunu dökelim.
Limon suyunu tuz ve karabiberini ekleyelim. Biraz kuvvetli ateşte kaynatıp,
ocağın altını kısalım. Pirinçler suyunu çekene kadar pilavımızı pişirelim.
Sonra tenceremizle kapağının arasına kağıt havlu koyalım.
Tenceremizi anne usulü örtü ile kapatalım. Demlenmeye bırakalım.
İki yemeğimizde hazır, isteğimiz şekilde servis edelim.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder