7 Mayıs 2013 Salı

TAVSİYE MELEKLERİ ÇAY SAATİNDE BULUŞTUK






Tavsiye Melekleri


Merhabalar,
Geçen hafta benim için biraz yoğun ve çok keyifli geçti.
Tavsiye Kanalı 'nın kampanyasına katılmıştım. Teremyağ ile yaptığım
Susamlı Cevizli Kurabiyem ile ilk 20 tarif arasına girmişim ve Chefika ile çay
saatine davet edildim. Bu tarifimi Şefika Hanımın blogunda görüp denemiştim
ve çok beğenilen bir tarif oldu. Daha  önce de blogumda paylaşmıştım.
Davet beni çok mutlu etti, böyle etkinlikleri seviyorum.
Blog arkadaşlarımla buluşuyorum ve yeni arkadaşlıklar ediniyorum.
Tavsiye kanalı sayfasına girip Chefika meleklere iyi yemeğin sırrını açıklıyor
bölümüne bakmanızı tavsiye ediyorum:)))

Tavsiye kanalı ile tanışmam bir kahve daveti ile başlamıştı.
Kurucusu Renan Tavukçuoğlu'na bizleri melek gibi hissettirdiği için
ayrıca teşekkür ediyorum. Güzel dostlukların temelleri atılıyor ne güzel.


Ben ve Renan Tavukçuoğlu


3 Mayıs Cuma günü etkinliğimiz Moda Teras de yapıldı.
Sabah Sarıyer'den deniz otobüsüyle Kadıköy'e, tramvayla Moda'daki cafeye gittim.
Tramvay benim için çok nostaljik oldu::)
Moda Cafeye girince çok güzel çiçekler beni karşıladı.






Ev sahibeliği yapan Renan Hanım ve Şefika Hanım melekleri karşıladılar ve
çay saati etkinliğimiz meleklerin getirdiği lezzetleri sunuma hazırlamakla başladı.

Gülay Sancak / Hatay Gerebiç Kurabiyesi
Kakaolu Dolgulu Kurabiye
Sibel Yalçın / Ahududu Marmelatlı Kurabiye

Benim tarifim Susamlı Cevizli Kurabiye
Renan Tavukçuoğlu / Melek Kurabiye
Papatya Prenses / Mısır Gevreği Kurabiyesi
Şefika Hanımın Susamlı Kurabiyesi
Tülay Görgün / Elmalı Turta
Nalan Var / Elmalı Turta
Arzu Göncü Hangül / Tarçınlı Kurabiye
Pınar Kırca / Minik Pizza
Seyhan Tavasoğlu / Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
Selma Polat / Zencefilli Zerdeçallı Kurabiye
Birgül Erdoğan / İrmikli Toplar
Emine Çoşkun / Pırasalı Çörek
İnci Özsoy / Kakaolu Minik Muffin
Kübra Yaman / Browni Cheesekek
Nirvana Yüksek / Mekik Börek
Günün Birincisi




Şefimiz Emre Akkor'un katılımıyla ve güzel sohbetiyle etkinliğimiz şenlendi.
Güzel bilgiler edindik. Blog arkadaşlarımızın ve meleklerimizin güzel sohbeti
ile güzel bir çay saati geçirdik. Meleklerin yaptıklarının hepsinin tadına bakmaya
çalıştım ama tadına  bakamadıklarımda oldu,hepsi birbirinden lezzetliydi.
Teremyağ'ında bunda katkısı büyük tabii.......
Günün birinci tarifi Nirvana 'nın yaptığı Mekik Börek oldu, kendisini tebrik ediyorum.


Tabağım 
Ben - Arzu Göncü Hangül (Vanilins) - Sibel Yalçın(Ev Atölyesi)
Filizce Yemekler- Vanilins - Ev Atölyesi - Papatya Prenses

Şefika Günyel ve Ben



Etkinliğin sonunda fotoğraflar çekildi ve tekrar buluşmak üzere sözleşildi.
Başka etkinliklerde buluşmak üzere........
Daha çok fotoğraf için Tavsiye Kanalı Facebook sayfası ' na bakabilirsiniz.

Sevgiyle kalın, meleğiniz hep yanınızda olsun.....


5 Mayıs 2013 Pazar

BLOGUM 1 YAŞINDA

Resim yazısı ekle





Bu gün sizlerle ilk tarifi paylaştığım gün. Yani 1 yılımı doldurdum. Beni bu güne kadar
yalnız bırakmadığınız için , desteklediğiniz için çok ama çok teşekkürler.

Blogumda paylaştığım filizce tariflerime yazdığınız güzel yorumlarla beni motive
ettiğiniz,etkinliklerde tanıştığım güzel insanlarla keyifli zamanlar geçirdim ve
tüm blogger  arkadaşlarımdan birçok şey öğrendim ve en değerlisi güzel
arkadaşlıklar edindim.

Bu bir yıl beni çok değiştirdi ve değiştirmeye de devam ediyor.

Sevgili arkadaşlarım ve takipçilerim sizlerle güzel paylaşımlarla daha uzun yıllara inşallah:)))

Sevgiyle........

Filiz Erkan
Filizce Yemekler


27 Nisan 2013 Cumartesi

GÜVEÇTE TAVUK KALÇA

filizceyemekler






Malzemeler

2 küçük tabak tavuk kalça (kemiksiz)
2 soğan
bir baş sarımsak
5-6 adet kuru domates
1 -2 adet kırmızı kapya biber
Tuz- karabiber- acı pul biber
1 yemek kaşığı Teremyağ


filizceyemekler



Yapılışı

Ben tavukları önce yıkıyorum ve suyunu süzdürüyorum.
Güveç tenceresi yada döküm tencereye tavuk kalçalarını yerleştirelim.
Üzerine ayıkladığımız sarımsakları bütün olarak dizelim.
Soğanlarımızı iri iri doğrayıp tavuklarımızın üzerine serpiştirelim.
Kuru domateslerimizi bir kasede biraz beklettikten sonra doğrayıp
yemeğimize ekleyelim. Kırmızı kapya biberlerimizide doğrayıp ilave edelim.
Tuz, karabiber ve acı pul biberle ve teremyağ ile  zevkimize göre yemeğimizi
tatlandıralım. Yemeğimiz kendi suyu ile pişiyor su ilave etmeye gerek yok.
Kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında
40-45 dakika pişirelim. Son 10 dakika tencerenin kapağını açarak pişirelim.
Pişip pişmediğini kontrol edelim.  Güveç yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.



filizceyemekler

filizceyemekler

FIRIN SÜTLAÇ

filizceyemekler

Tatlı tadında keyifli hafta sonları diliyorum ve  Lezzet Dergisinin verdiği minik
kitapçıklardan denediğim Sütlacımı sizlere gönderiyorum.
Bu sefer  Sütlü tatlılar / Eylül 2008 kitapçığından Fırın Sütlacı yaptım.
Ben ölçüyü biraz arttırdım. Evdekiler sütlacı çok seviyorlar,
bir kase yetmiyor çünkü:)))


Malzemeler
1 su bardağı pirinç (ben osmacık pirinci kullandım)
3 su bardağı su
2 lt süt
2,5 su bardağı şeker (şekeri zevkinize göre azaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket Dr.Oetker damla sakızlı vanilya


filizceyemekler

filizceyemekler








Yapılışı

Pirinci iyice yıkayalım ve tencereye alalım.Üzerine üç su bardağı su koyalım ve pirinçler
yumuşayıncaya kadar pişirelim.Sütü ekleyelim ve kaynatalım. 1 su bardağı sütü ayıralım.
Kaynayıp biraz koyulaşinca vanilyamızı ekleyelim. Ayırdığımız sütle pirinç ununu eritelim.
Sütlaca yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. 1-2 dakika daha kaynatalım.
Pişen sütlacı kaselere veya toprak kaplara paylaştıralım.
Fırın tepsissine kaseleri yerleştirelim ve  yarısına geçecek kadar su ekleyelim.
175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Biraz soğuduktan sonra servise hazırlar....
Afiyet olsun...

Sütlaçları fırınlamadan da üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz..






filizceyemekler

Yiğit tadına bakıyor

25 Nisan 2013 Perşembe

KETÇAPLI TON BALIĞI SALATASI / MEZESİ

filizceyemekler
Bu akşam evde yemek yapmadım. Kaan ton balığı istedi. Markete gittik ve
malzemeleri aldık. Ton balığı isteyince bu salatayı istediğini anladım ve evde
olmayan taze soğanı da aldım. Bu şekildeki ton balığı salatasını yine daha önce
Suzy'de yemişti ve Kaan'ın en favori atıştırmalığı oldu.
Evet yine Suzy Öge'den bir tarifi sizlere tanıtacağım.
Biz seviyoruz bakalım sizler de sevecekmisiniz?

Suzy'e tekrar teşekkür ediyorum, bu gün onun günü:))))



Malzemeler

4 Kutu konserve Ton balığı
4-5 dal ince taze soğan
5-6 adet orta boy salatalık turşusu (tatlı alman turşusu)
yarım limon suyu
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz



filizceyemekler



Yapılışı

Ton balığının yağını bir süzgece alıp süzdürelim.
Taze soğanları temizleyelim ve çok ince doğrayalım.
Salatalık turşusunuda ince küçük küpler şeklinde doğrayalım.
Bir kasede ketçap,mayonez,limon suyu,şeker ve tuz ile bir sos yapalım.
Ton balığı ve sosu buluşturalım ve diğer malzemelerle iyice karıştıralım.
Salatamız servise hazır, istediğimiz şekilde sunum yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Salata şeklinde

Ekmek üzerinde

Kanepe şeklinde



ELMALI YAĞSIZ KEK (SUZY'NİN KEKİ)



filizceyemekler


Şimdi anlatacağım keki ilk defa arkadaşım Suzy Öge'de yemiştim. Çok beğenmiştim.
Yağsız olması,  kepekli ve elmalı olması, diyet yapan ve tatlı krizine girenler için
nefis bir tat. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Bir kaç kez yaptığım bir tarif ve yumuşak olduğu için eşimin de severek yediği bir kek.
Yanında kahve ile harika oluyor......

Suzy'e tarifi için çok teşekkürler....

Malzemeler

5-6 Elma
1 su bardağından az şeker (daha az bile olabilir)
1,5 su bardağı yulaf kepeği
2 su bardağı un
1 su bardağı ceviz veya fındık(rondodan irice çekelim)
Yarım su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Kuru üzüm (evde olmayınca kullanmadım)
Biraz haşhaş (tarifte yok ben kullandım)


Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
Diğer malzemelerle elma rendesini bir kapta buluşturalım.
Kaşık yardımıyla bütün malzemeyi karıştıralım.
(Sadece kek kalıbını ben yumuşak margarin ile yağladım.)
Kek karışımını kalıbımıza dökelim ve 175 derecede 20-25 dakika
pişirelim. Fırından çıkınca biraz dinlendirip servis tabağımıza alalım.
Üzerine tarçın veya ceviz serpiştirebiliriz.
Afiyet olsun.....



filizceyemekler


KIYMALI POĞAÇA

filizceyemekler




Selamlar arkadaşlarım,
Poğaça hepimizin sevdiği kahvaltılarımızın, gün sofralarımızın ve pikniklerimizin
vazgeçilmezi. Ben de dün okullar tatil olunca, evimizde hiç eksik olmayan
çocuk misafirlerimize yaptım. Allah eksikliklerini göstermesin.
Yiğit'in arkadaşları bizdeydi ve onların sevdiği ve burun kıvırmadan yedikleri
kıymalı poğaçayı nasıl yaptığımı anlatayım:))

Ben bu poğaçayı Selma Hanımın Mutfak ve Tatlar bloğundaki Mayasız poğaça 'sından
esinlenerek yaptım:)))






Malzemeler

2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
3 yemek kaşığı lor peyniri (beyaz peynirde olabilir)
Aldığı kadar un (5-6 su bardağı)

İçMalzemesi
Kıyma
soğan
domates
karabiber-tuz
Bütün malzemeleri kavuruyoruz.

Yapılışı

Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğuralım. Ben lor peynirini hamurla karıştırıp
yoğurdum. (Çocuklar peynir yemiş oluyorlar:)) Hamur hafif ele yapışıyor ama
5-6 su bardağı un yeterli oluyor. Elimiz yapışırsa hafif unlayarak hamurdan
parçalar koparıp yuvarlayalım ve içine istediğimiz malzemeyi koyup kapatalım.

Ben daha önce kavurduğum kıymayı kullandım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın
tepsisine dizelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve 175 derecede
25-30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun....



filizceyemekler