filizceyemekler |
malzemeleri aldık. Ton balığı isteyince bu salatayı istediğini anladım ve evde
olmayan taze soğanı da aldım. Bu şekildeki ton balığı salatasını yine daha önce
Suzy'de yemişti ve Kaan'ın en favori atıştırmalığı oldu.
Evet yine Suzy Öge'den bir tarifi sizlere tanıtacağım.
Biz seviyoruz bakalım sizler de sevecekmisiniz?
Suzy'e tekrar teşekkür ediyorum, bu gün onun günü:))))
Malzemeler
4 Kutu konserve Ton balığı
4-5 dal ince taze soğan
5-6 adet orta boy salatalık turşusu (tatlı alman turşusu)
yarım limon suyu
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
filizceyemekler |
Yapılışı
Ton balığının yağını bir süzgece alıp süzdürelim.
Taze soğanları temizleyelim ve çok ince doğrayalım.
Salatalık turşusunuda ince küçük küpler şeklinde doğrayalım.
Bir kasede ketçap,mayonez,limon suyu,şeker ve tuz ile bir sos yapalım.
Ton balığı ve sosu buluşturalım ve diğer malzemelerle iyice karıştıralım.
Salatamız servise hazır, istediğimiz şekilde sunum yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Salata şeklinde |
Ekmek üzerinde |
Kanepe şeklinde |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder