filizceyemekler |
Merhabalar,
Keyifli bir hafta diliyorum. Bu haftada yağmurlu ve soğuk geçecekmiş ama
yine de içimizdeki baharı yaşayalım diyerek, sizlerle haftasonumu nasıl geçirdiğimi
paylaşmak istedim.
Haftasonum misafirlerimle keyifli geçti. Cumartesi akşamı çok uzun zamandır
görüşemediğimiz K.Çekmece'den arkadaşlarım yemeğe, pazar sabahı da Arıköy'den
komşularım kahvaltıya davetliydiler.
Benim için biraz yorucuydu ama insan sevenleriyle güzel,keyifli sohbetlerlerle birlikte
olduğunda o yorgunluk yerini mutluluğa bırakıyor.
Anlayacağınız çoookkk güzelll bir hafta sonu geçirdim....:))))
Şimdi sıra; pazar sabah kahvaltıya yaptığım ve ismini Sevgili Ahmet abimizin koyduğu
nefis mi nefis çok övgü alan ebruli böreğimizin tarifinde:)))
Ebruli kek olurda, ebruli börek olmaz mı????
Malzemeler
4-5 adet yufka (ince olacak yufkacıdan alırsanız daha iyi sonuç verir)
1 kg ıspanak
2 orta boy soğan
1 kg havuç
100-150 gr pastırma
zeytinyağ
süt
karabiber,tuz
Yapılışı
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamakta.
Ispanaklarımızı güzelce ayıklayalım ve iyice yıkayalım.
Soğanımızı ince ince doğrayalım. Ispanaklarımızı da doğrayalım,
biraz zeytinyağ koyduğumuz tencerede birlikte kavuralım.
Suyunu çekene kadar pişirelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım.
Havuçlarımızı da temizleyip iri rendeyle rendeleyelim.
Zeytinyağda biraz soteleyelim, tuzu ekleyelim.
Pastırmalarımızı da ufak ufak parçalara ayıralım.
Malzemelerimizi soğutalım.
ıspanaklı harç |
havuçlu harç |
pastırmalı harç |
İlk yufkamızın üzerine süt ve sıvıyağ karışımından fırça ile sürelim.
İkinci yufkamızı ilk yufkanın üzerine koyalım. Yani iki yufka üst üste:)
Daha sonra ıspanaklı karışımı yufkanın üzerine dağıtalım.
Tekrar yufka koyup, süt karışımıyla ıslatalım ve havuçlu karışımımızı
yayalım. Tekrar yufka koyalım ve elimizle hafif hafif bastıralım.
Yine süt ile ıslatalım ve pastırmalarımızı yerleştirelim. Tekrar üzerine
son yufkamızı koyalım ve elimizle yine bastıralım.
Yufkaların ucından başlayarak rulo yapalım.
Ortadan keselim ve bir tepsiye yerleştirelim.
fırına girmeden önce |
Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine koyalım ve üzerine
yumuşak margarin yada tereyağ sürelim. 175 derecede 35-40 dakika
fırınlayalım. Böreğimiz pişince biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek
servis edelim.. Afiyetle yiyelim....
(Ben böreğimi cumartesi yaptım ve buzdolabında beklettim.
Pazar sabahı dilimleyerek pişirdim ve sıcak sıcak kahvaltıda yedik.)
filizceyemekler |
çok güzel görünüyor,ama sanırım ben pastırma ile yapmam..pastırma yerine sucuk koysak olur mu ki :) eline sağlık..
YanıtlaSilÇok mantıklı bir börek olmuş. İçindeki yiyeceklerin seçimi ve sunum bir harika. Pastırma alıp denemeli. Eline sağlık canım. :)
YanıtlaSilPastırma sevenler için güzel bir lezzet, sevmeyenlerde pastırma yerine patatesle yaparlarsa sebzeli farklı bir lezzet yakalayabilirler.
YanıtlaSilYağmurcum pastırma al ve hemen dene beğeneceğinden eminim:)))
Tek kelime ile enfes görünüyor.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSüper. Bende üç renkli rulo börek olarak yapıyorum. Hakikaten istenen iç malzem kullanılarak yapılabilir ve çok bereketli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel olmus canım harıka gorunuyor güzel bır anlatım olmus
YanıtlaSilSeverek yaptığım ve yediğim:)) bir börektir kendileri:)ellerine sağlık
YanıtlaSil