filizceyemekler |
Kardeşimin yaptığı pastayı sizlerle tanıştırmak istiyorum.
Biz tadına bakamadık ama görüntüsü lezzetini anlatıyor zaten:)
Unsuz pandispanyadan çilekli, muzlu pasta:
Pandispanya Malzemesi
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
200 gr Buğday nişastası
Yumurta ve şeker krema haline gelene kadar 15 dk. çırpalım.
Diğer malzemeler eklenip çırpmaya devam edelim.
20 cmlik kelepçeli kalıba döküp 175 derecede pişirelim.
(Nagihan'ın notu: Bir büyük boy kalıpta pişirirseniz daha ince olabilir.
Bu şekilde biraz kalın oldu hamuru, çok güzel kabarıyor çünkü.
Ya da bu şekilde pişirip iki kat kesilebilir, iki kata krema konursa
daha güzel olabilir. Benim kreması az oldu biraz.)
Krema için
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un (silme)
4 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
2 yumurta sarısı
2 paket vanilya
Önce yumurta ve şekeri çırpalım. Üzerine süt, un, nişasta, vanilya ilave edelim.
Muhallebi kıvamına geldiği zaman ocaktan alalım. Soğuyana kadar çırpalım.
Pürüzsüz olması için çıpmak şart.
(Nagihan'ın notu: Bu ölçülere göre krema biraz az oluyor.
İstenirse miktarları artırmak gerekiyor.)
Afiyet olsun.....
filizceyemekler |
nagihan'ın eline sağlık :)
YanıtlaSilAbla kardeşe afiyet olsun.Daima güzel güzel pastalarınız olsun inşallah.Nagihan'ın ellerine sağlık.
YanıtlaSilAh Nagihan o kadar Çerkezköylerde staj için kaldık niye bize bunlardan yapmadın:)))Filiz hn Nagihan'a çok selamlar,pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilGüzel yorumlarınızı Nagihan'a ileteceğim, çok teşekkürler:)
YanıtlaSilellerime sağlık :) bu pastayı mutlaka denemelisiniz..tadına bakan herkes bayılıyor..
YanıtlaSil