Ramazan ayının ilk cumasını bitirmiş olduk.
Oruç tutan tutamayan herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
Bu yemeği çok çok önceleri yapmıştım.
Bugün kitapları karıştırırken görünce tekrar yapmak istedim.
Değişik bir lezzet, başemal sos sevenlerin denemesini tavsiye ederim.
Malzemeler
500 gr köftelik kıyma
3 dilim tost ekmeği
4 çorba kaşığı süt
bir tutam maydonoz
4-5 yaprak taze nane
1 orta boy soğan
tuz ve karabiber
margarin
Sos için
2 çorba kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
tuz,karabiber
kuru nane
4-5 yaprak taze nane
Yapılışı
Soğan, tost ekmeği, süt, maydanoz, tuz ve karabiberi mutfak robotuna
atıp karıştıralım. Kıyma ile soğan karışımını birleştirip iyice yoğuralım.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapalım.
24 adet köfte çıkıyor.
Köfteleri buzdolabında biraz dinlendirelim.
Daha sonra margarin eritiğimiz tavada köftelerimizi sallayarak kızartalım.
Kızarttığımız köftelerimizi güveçlerimize alalım.
Diğer tarafta sosumuzu hazırlayalım. Başemal sosumuz hazır olunca, ince ince
kestiğimiz taze nane yapraklarını ekleyip güvecimize paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika fırınlayalım.
Afiyet olsun....
Not:
Bu yemeği önceden hazırlayıp yiyeceğimiz zaman fırınlayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder