MALZEMELER
Aşurelik buğday
nohut
yoğurt
biraz su
tereyağ
kırmızı toz biber
nane ve maydanoz
tuz
YAPILIŞI
Ben 1 paket buğday ve 1 paket nohudu ayrı ayrı düdüklüde pişirdim.
Bu miktarın hepsini kullanmadım tabi, böyle haşlıyorum ve kullanmadığım malzemeyi
buzdolabı poşetlerinde dondurucuda saklıyorum. Tekrar yapacağım zaman çok pratik oluyor.
Buğday ve nohut pişme kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ben hafif dişe gelir şekilde haşladım. Çok yumuşak olunca dağılıyor çünkü.
Yoğurdu büyük bir servis tenceresinde çırpalım. haşlanmış nohut ve buğdayımızı katalım
ve karıştıralım. Ben buğdayı nohuda göre daha çok koyuyorum.
İstenirse yoğurda sarımsakta katabilirsiniz.
Yoğurdu biraz su ile açıyorum. Çok sıvı yapmıyorum. Tuzunu da karıştırıyorum.
Diğer tarafta biraz tereyağını eritip toz kırmızı biberle tatlandırıyorum.
Kaselere paylaştırıp üzerine tereyağını gezdiriyorum.
İnce kıydığım taze nane ve maydanozuda ekliyorum.
Ve bu sıcaklarda afiyetle yiyiyorum.
Sizlerede yapmanızı öneriyorum.
Çok doyurucu ve besleyici ve ferahlatıcı bir çorba bence:)))
Çorbayı çok seven biri olarak tam yaz çorbası olmuş sık sık yaparım artık. Ama nohut ve buğdayın miktarları çok değil mi? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey aklısınız biraz fazla ama ben belirttiğim gibi çok haşlıyorum ve kullanmadığım kısmını dolaba atıyorum...:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık...http://nilsss.blogspot.com/
YanıtlaSil