Malzemeler
6-7 yaprak güllaç yaprağı
1 lt süt
7-8 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
süslemek için ceviz ve çilek
Yapılışı
Sütümüzü bir tencereye alalım şekeri ilave edelim ve ısıtalım.
Karıştırarark şekerimizi eritelim. Sütü kaynatmıyoruz, ısıtıyoruz.
Borcam tepsisine güllaç yaprağının ilkini kırarak yerleştirelim.
Güllaç yaprağının parlak kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirelim.
Kepçe yardımıyla sütümüzü yaprakların üzerine gezdirelim.
Bu işlemi güllaç yaprakları ve süt bitene kadar yapalım.
Kaşıkla bastıralım ve bütün yaprakların sütü çekmelerini sağlayalım.
Tatlımızı buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
Servis yaparken ceviz ve çilekle süsleyelim.
Afiyet olsun.
İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Evdekiler sade sevdikleri için ben kendime böyle süsledim.
Tam yerken komşularımız geldi ve birlikte afiyetle, sohbetle yedik.
Canım Filizciğimm ellerine sağlık tatlımmm.
YanıtlaSilvişnapım teşekkürler:))
YanıtlaSilresime bakmam yetti :) hemen tarifi uygulamak istiyorum.Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://seleninevcilikhayati.blogspot.com/