Geçen pazar mevlüd kandiliydi, tekrar kandilinizi kutlamak istiyorum.
Ben daha önce hiç kandil simidi yapmadım.
İnstagramda o sabah yemekcininmekani 'nın
paylaştığı
kandil simitlerini görünce ben de yapmak istedim.
Onun tarifinde mahlep vardı ama bende yoktu.
Markette de bulamadım, onun tarifinden esinlenerek
ufak tefek eklemelerle kandil simidimi yaptım.
Güzel de oldu, tabi asıl tadı mahlep veriyor
ama olsun bu da benim kandil simidim....
Malzemeler
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı yoğurt (125 gr küçük paket)
1 yumurta sarısı içine (akı üzerine)
1 paket susam
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı un kullandım)
(Hamur elastik ele yapışmayacak kıvamda serte yakın olacak)
Yapılışı
Unu bir kaba eleyelim.
Diğer bütün malzemeleri katıp güzelce yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yada tezgah
üzerinde uzun şeritler yapalım.
Şeritlerin iki ucunu birleştirip yuvarlak simit şekli verelim.
Önce yumurta akına sonra susama bulayalım ve
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Benim 25 adet küçük simidim oldu.
200 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Ben fırının alt-üst programında pişirdim.
Sizler kendi fırınınızın derecesini ayarlayabilirsiniz.
Sonra afiyet olsun:))
teşekkürler selda, bende sevgilerini aldım:)))
YanıtlaSil