7 Şubat 2014 Cuma

HAVUÇ TARATOR





Malzeme

5-6 adet havuç
2-3 diş sarımsak
yarım su bardağı ceviz
bir kase yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

Yapılışı

Havuçları rendeleyelim, zeytinyağ ile tavada biraz soteleyelim.
Hafif yumuşayınca soğumaya bırakalım. Yoğurt,mayonez,ezilmiş sarımsak,tuz ile karıştıralım.
Ezdiğimiz cevizleri de ekleyelim ve karıştıralım. (Ben taze sarısamsak kullandım.) Mezemizi biraz buzdalabında dinlendirelim, daha lezzetli oluyor.
süsleyip servis edelim. afiyet olsun..



ORTAYA KARIŞIK PİZZA TART






Selamlar arkadaşlar...
Barcelona'ya geleli 4 ayı bitirdik. Burada yaşam, etrafı tanımakla geçiyor.
Marketlerde neler var neler yok bakınıyorum.
Dillerini bilmeyince görsel anlamda ne olduklarını anlamaya çalışıyorum.
Bu tarifi buraya ilk geldiğimiz aylarda yapmıştım.
Biraz doğaçlama, evdeki malzemeleri birleştirip
ne yapabilirim tarifi oldu.
Bizim yufkalarımızdan yok maalesef.
Ben denemek için paketli ürünlerden almıştım,
içinden tart hamuru gibi bir şey çıktı.





Ben içine evde olan malzemeleri yerleştirip güzel bir tart pizza yapmış oldum.


İç Malzemeler
Mantar, yeşil biber, sosis, sucuk, domates, mısır, salam,
mozerella peyniri, kaşar peyniri





Bütün malzemeleri çiğ olarak sırayla hamura dizdim.

200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirdim.
Güzel bir lezzet oldu aslında ama sucuk bizim sucuğumuz gibi değil
onu da belirteyim dedim..:)

HAVUÇLU BULGUR PİLAVI



Malzemeler
1/2 fincan (cup) bulgur (Nescafe fincanı)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet iri havuç rendesi
1 adet yeşil kapya biber
1 adet kuru soğan
3 fincan sıcak su (bulguru ölçtüğüm fincandan)
tuz
biraz zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı
Bulguru ben 2 su yıkıyorum.
Bir tencerede ince kıydığımız soğanlarımızı,zeytinyağ 
ve tereyağ ile karıştırıyoruz.
Salçalarımızı, rende havucumuzu ve ince doğradığımız 
biberimizi ekliyoruz.
Bulgurumuzu da ekleyip, suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz.
Sebzeleri kavurmuyoruz aslında şöyle bir karıştırıyoruz.
Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Siz bulgurun pişip pişmediğini kontrol edin yinede,
su istiyorsa biraz su ilavesi yapabilirsiniz.
Bulgurun cinsine göre değişebilir. 
Ben iri pilavlık olanını kullandım.
Suyunu çekip, pişen pilavımızın üzerine bir bez örtüp biraz dinlendirelim.

Bulgur pilavımız hazır, servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.



HAVUÇ SALATASI



Merhabalar
Aslında çok basit bir salata herkes yapmasını biliyordur.
Ben yine de bloğumda olsun istedim. 
Sunum herkesin zevkine göre değişir ben marul yapraklarının içinde
servis etmek istedim.
Özellikle balığın yanında çok severim.


Malzemeler
3-4 adet iri havuç
1 küçük kırmızı soğan
3-4 göbek marul yaprağı
zeytin
zeytinyağ
1 limon
tuz


Yapılışı
Havuçları temizleyelim ve rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
Yıkayıp kuruladığımız marul yapraklarını salata tabağımıza yerleştirelim.
Havuçlarımıza zeytinyağ, tuz ve limonumuzu katıp karıştıralım.
Kırmızı soğanlarımızı ince ince doğrayalım.
Marul yapraklarımıza havuç salatamızı paylaştıralım.
Kırmızı soğan ve zeytin ile süsleyelim.
Havuç salatamız hazır.
Balık yemeklerimizin yanında çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.



5 Şubat 2014 Çarşamba

TAVUK SUYUNA SÜZME MERCİMEK ÇORBASI



Dün akşam çok sevdiğimiz mercimek çorbası yapmıştım.
Tavuk suyu ile daha bir lezzetli oldu.
Ben böyle yaptım...


Malzemeler
2 fincan kırmızı mercimek (nescafe fincanı)
yarım fincan bulgur
1 adet iri kuru soğan
1 lt su
5 büyük kepçe tavuk suyu
tuz
zeytinyağ
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
kuru nane

Yapılışı
Kırmızı mercimeği ve bulguru duru su olana kadar iyice yıkayalım.
Soğanımızı yemeklik doğrayalım.
Tencereye soğanı, mercimeği ve bulguru koyalım.
Zeytinyağ ve tereyağını da ilave edelim.
Tavuk suyu ve 1 lt normal suyumuzu da ekleyelim.
Çorbamızı pişmeye bırakalım.
Tencerenin üzerinde oluşan beyaz köpükleri alalım.
Mercimekler şişip eriyene kadar çorbamızı kaynatalım.
Tuzunu ve limonunu ekleyelim.
Çorbamızı blenderdan geçirelim.
Çorbamız koyu geldiyse sıcak su ekleyip,
bir taşım daha kaynatalım.
Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip nane ekleyelim.
Naneli tereyağını çorbamıza ekleyelim.
Mis gibi mercimek çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun..


ISLAK KURABİYE




Bugün kardeşimin tarifleriyle sizlerleyim. Bu kurabiyede çok güzel bir lezzet
denemediyseniz deneyin derim. Nagihan Yiğit tarifi ve sunumuyla ;


Malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Şerbet için
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker

İlk önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın.
Kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatın.
Sonra iyice soğutun.

Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker
ve yumurtayı alın karıştırın.
Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. 
Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
(Tepsiyi margarin ile yağlıyorum.)
175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin.
Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine 
teker teker atın, bekletip çıkartın.
Kurabiyeleri tekrar pişirdiğiniz tepsinin ortasına toplayın
ve kalan şerbeti üzerine dökün, üzerini bir tepsiyle kapatın. 
Bir gece bekletin. Bu işlem sonunda kurabiyeler tüm şerbeti çekecek.
Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...




ISPANAKLI GÜNEŞ POĞAÇA


Nagihan Yiğit'in güneş poğaçası


Blogumu açmamda destekleyen, kendi yaptığı güzel lezzetleri de 
grubumda paylaşan Kardeşim Nagihan Yiğit'in güzel bir tarifini 
daha sizlerle paylaşmak istiyorum...
Onun anlatımıyla tarifi yazacağım... Teşekkür ederim kardeşim:))

Ben adına poğaça dedim çünkü hamur malzemesi, poğaça hamuru gibi...

Malzemeler
Hamur için: 4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
su

İç için: 1 su bardağı lor yada beyaz peynir
1 bağ ıspanak
karabiber,pulbiber

Yapılışı
Ispanakları yıkadıktan sonra incecik doğrayın.
Peynir ve dilediğiniz baharatlarla elle yoğurarak harmanlayın.

Hamuru için un, yağ ve yoğurdu karıştırma kabına alın.
Kabartma tozu ve tuzunu atıp kıvam alıncaya kadar biraz su ekleyerek yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğurun. 
Hamuru iki parçaya bölün ve çok ince olmamak şartıyla tepsi büyüklüğünde açın. 


Nagihan Yiğit

Nagihan Yiğit



İç malzemeyi resimdeki gibi ortasına ve kenarlarına yerleştirin.
Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, üzerine kapatın.
Ortasına koyulan için üstüne bir fincanla kapayarak kenarlarını 
çatalla bastırarak kapayın. 
Kapanan kenarları iki parmak kalınlığında kesip, ıspanaklı iç 
üste gelecekşekilde çevirin.

Nagihan Yiğit




180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Ispanaklı güneş poğaçamız hazır, afiyet olsun....


Nagihan Yiğit'in yapım aşamalarının fotoları

31 Ocak 2014 Cuma

BADEMLİ KAKAOLU KEK




Barceleona'ya gelirken yanıma birkaç yemek dergisi ve 
Chef Gülhan Kara'nın Çay Saati kitabını almıştım.
Dün kitaplara bakarken kek yapmak istedim.
Hem Yiğidin okuldan arkadaşı da gelecekti.
Hem de evde badem tozum vardı onunla ne yaparım 
diye düşünüyordum.
Kitapta bademli keki görünce işe koyuldum.

Tarifi aynen uyguladım ve sonuç süper.
Sadece kakaolu yaptım ki çocuklardan bir sorun çıkmasın.
Üzerinede çikolata eritip süsledim, severek yediler.

Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz badem
Yarım paket kakao

Üzeri için:
Yarım paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 kaşık süt
toz badem


Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
1 bardak unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
Kalan 1 bardak un ve toz bademi ekleyip 
bu sefer tahta kaşıkla karıştıralım.



Kek karışımından bir miktarını bir kaba alalım.
Kakao ekleyip mikser ile çırpalım.

Beyaz kek hamurumuzu, yağladığımız kek kalıbına 
yarısını dökelim.
Üzerine kakaolu kek hamurumuzu da dökelim. 
Kalan beyaz hamurumuzu döküp kekimizi tamamlayalım.




170 derecelik ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim.
Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim.
Fırından çıkartıp 10 dakika dinlentirdikten sonra 
servis tabağına alalım.

Bitter çikolata ve tereyağı bir cezvede eritelim.
Eridikten sonra sütü ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına aldığımız kekimizin üzerine
döküp, toz badem ile süsleyelim.




Afiyet olsun :))



PATATESLİ PIRASALI GÜL BÖREK




Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (10-12 adet yaprak çıkıyor)
3 adet iri boy pırasa
2 adet iri patates
bir tutam maydonoz
tuz-karabiber-kırmızı toz biber
sıvıyağ
tereyağ 
süt

Yapılışı
Pırasaları ince ince doğruyoruz.
Patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
Önce pırasaları tereyağ ve sıvıyağ koyduğumuz 
bir tavada soteliyoruz.
Patatesleri tek tek rendeleyip hemen tavamıza atıyoruz ki
kararmasınlar.




Böreğimizin iç harcını biraz pişiriyoruz.
Tuzunu ve baharatlarını katıyoruz.
Maydonozu kıyıp ocağı kapattıktan sonra ilave ediyoruz.
Harcımız hazır.

Başka bir tavada tereyağını eritip içine biraz süt ekliyoruz.
Baklava yufkalarımızı bu karışım ile hafifçe ıslatıyoruz.
Ben iki kat baklava yufkasını da ıslattım.
Üst üste koydum ve üzerine harcımızı yaydım.
Tek katta denedim ama biraz ince oluyor. 
Zevkinize göre yapın derim.




Sonra rulo şeklinde sarıyoruz ve gül şekli veriyoruz.




Ben yağladığım borcama dizdim.
Kalan tereyağlı sütlü karrışımı böreklerimin
üzerine fırça yardımıyla sürdüm ve
200 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pişirdim.






Afiyet olsun...





30 Ocak 2014 Perşembe

TARHANA ÇORBASI



Barcelona'ya gelirken halam kendi elleriyle yaptığı tarhanadan bir kavanoz
bana da vermişti.Yiğit oğlumla ben tarhanayı severiz.
Ailenin diğer iki üyesi pek sevmezler.
Onlarda bu hafta olmayınca ikimiz için pişirdim.
Gerçi halam tarhanasını nasıl yapıyor bilmiyorum ama nefisti bizim için.
Her yörenin ve kişinin tarhanası başkadır ama tarhana tarhanadır sonuçta :)))

Malzemeler
Toz tarhana (ben 5 yemek kaşığı kullandım)
5-6 su bardağı su
tuz-sıvıyağ

Yapılışı
Toz tarhana ve suyu bir tencerede kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirdim.
Tuzunu ve sıvıyağını ekledim. İsteğe göre üzerine tereyağ-nane yakılıp konabilir.
Koyulaşıp çorba kıvamına gelen tarhanamı kaselere koyup servis ettim.
Ben ekmek kızarttım ve üzerine beyaz peynir parçaları koydum.
Peynirin tarhanaya çok yakıştığını söyleyebilirim.
Sıcak sıcak mis gibi tarhana çorbamız hazır, afiyet olsun...





25 Ocak 2014 Cumartesi

NARANJALI ŞEKERLİ KURABİYE




Merhabalar / Hola!
Güzel hafta sonları geçirmeniz dileğiyle.
Bu gün anne kurabiyesi yaptım. 
Çok sevdiğim bir blog yazarının 
Güler Hanımın tarifini denedim. Kendimce Yemek sitesinde 
tarifi dün gördüm. Kurabiye yapmakta istiyordum ve bu sabah 
mutfakta işe koyuldum.
Eh ben ismini İspanyolca verdim biraz havam olsun değilmi:)))
Naranja (naranha) diye okunuyor yani portakal.
Orjinal tarifi buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Ben evdeki malzemelere göre yaptığım için biraz değişik oldu sadece.

Malzemeler
4 yumurta 
(1tane sarıyı ayırıyoruz, sonra üzerine süreceğiz)
1,5 su bardağı şeker 
(evde o kadar kalmış:)  az şekerli sevenler için güzel)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
çay kaşığının yarısı kadar karbonat 
(ben koymak istedim)
Üzeri için biraz toz şeker
Un 
(aldığı kadar çünkü bu tarif unu çok seviyor)
1 portakal kabuğu rendesi 
2 mandalina kabuğu rendesi
(evde portakal kalmayınca çareler tükenmez mandalina takviye edilir)




Yapılışı
Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, toz şeker ile krema kıvamını 
alana kadar çırpalım.
Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpalım.
Kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim.
Portakal ve mandalina kabuğu rendesini ilave edelim.
Unu yavaş yavaş ekleyelim. 
Ben neredeyse 1000 kg paketten 1 bardak eksik un kullandım.
Hamur yumuşak ve elastik oluyor. Elinize çok yapışmayacak
şekilde bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapın.
Siz kendinize göre ayarlayın.
Yumurtalara ve bardak ölçüsüne göre un alımı farklı olabilir.

Neredeyse bir tepsilik daha hamurum arttı. 
Buzdolabına koydum, önümüzdeki günlerde yine yapacağım:))

Biraz irice parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve biraz bolca 
tozşekeri serpelim.
170 derecede ısınmış fırında üzeri pembeleşene kadar
30 dakika fırınlayalım.

Fırından çıkaralım ve mis gibi portakal kokusuyla
afiyetle yiyelim.
Benim oğlanlar sıcak sıcak öyle yaptılar.







23 Ocak 2014 Perşembe

SULU KÖFTE (EKŞİLİSİNDEN)







Dün akşam biber dolmamızı yaptık. Tarifini biraz önce yazmıştım.
Eh tencerede biraz suyu kaldı ve harcıda kalınca bu malzemeyi değerlendirmek lazım.

Ne yapmalı tabikide Sulu Köfte...
Neler kullandım...

Malzemeler
Kalan kıymalı dolma harcı
1 adet limon suyu
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
biraz su

Kalan dolma harcımı küçük küçük yuvarlayıp,misket köfteler yaptım.
Unladığım bir tepsiye misket köftelerimi koydum ve salladım.
Unun her yerine bulaşmasını sağladım.

Kalan dolmanın suyuna çok az daha su  ve yarım limon suyu ilave ettim.
Küçük köftelerimi teker teker suyu bıraktım. Yavaşca bir kaşıkla karıştırdım.
Tencerenin kapağını kapatıp, pişmesini bekledim.

Diğer tarafta yarım limonun suyu, bir yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un
ile bir terbiye hazırladım.

Köftelerim pişince, terbiyeyi yavaş yavaş yemeğime ilave ettim.
Terbiyeyi dökerken diğer elimle karıştırdım ki topaklanmasın ve
yumurtalar hemen pişmesin.

Evet sulu köftem hazır... Hem güzel bir yemek oldu hem de kalan malzemeleri
değerlendirmiş oldum.

Mutlaka sizlerde böyle kalan malzemeleri değerlendirerek yemekler yapıyorsunuzdur.




YEŞİL BİBER (PİMİENTO) DOLMASI



Benim ufaklık biber dolmasını çok seviyor, ikinci evimize geldiğimizden beri istiyor.
Buradaki marketlerde bizim dolmalık biberlerimizden yok.
Geçen gün markette kapya biberi gibi yeşil biberleri görünce aldım. 
Biraz büyük ve irice olunca dolma yaparım diye.
Dün akşam yapmak kısmet oldu.
Tam istediğim gibi olmadı aslında.. 
kıymasından mı, pirincinden mi bilemedim
tıkıs oldu biraz. 
Özlemişiz ya lezzeti güzel olunca afiyetle yedik oğlumla.

Pimiento - yeşil biber dolmamı şöyle yaptım.







Malzemeler
6 adet yeşil biber (pimiento)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
400 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bulgur
2-3 yemek kaşığı tereyağ
sıvıyağ
tuz - karabiber -kırmızı toz biber
sıcak su


Yapılışı
Pirinç ve bulguru nişastası gidene kadar yıkayalım.
Soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
Kıyma, pirinç,bulgur,soğan,sarımsak, tereyağ ve baharatları
karıştırıp iyice yoğuralım.
Biberlerimizi temizleyip yıkayalım.
Kıymalı harcımızı biberlerimize dolduralım.
Biberlerimizin baş kısımlarını kapak yapalım içindeki harç çıkmasın.
Bir tencereye biberlerimizi dizelim.
Üzerine biraz sıvıyağ ve tuz ekleyelim.
Üzerine gelecek kadar sıcak suyumuzu ilave edelim.
Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Biberler piştiğini belli edince yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.





Piştikten sonra tencereden alıp fırın tepsisine dizdim ve 
10 dakika fırınladım.



21 Ocak 2014 Salı

3 2 1 ZEYTİNLİ POĞAÇA



Dün akşam poğaça canım istedi ve internetten baktım.
Bu poğaçayı bir çok blogta görmüştüm ve karşıma
Handanın tarifleri çıktı ve 3 2 1 pohaçayı denemek istedim.

Malzemeler
2 nescafe fincanı yoğurt
1 nescafe fincanı sıvıyağ
2.5 paket kabartma tozu
(bizim burada yani Barselona'da 1 paket 15 gr.)
tuz
(gerçi ben koymadığımı sonradan fark ettim)
1 yumurta sarısı ve susam
(poğaçanın üzeri için)

İçi için çekirdekleri ayıklanmış zeytin
(siz istediğiniz malzemeyi kullanın)
Aldığı kadar un
(neredeyse 250 gr beyaz un, 250 gr tam buğday unu kullandım)
yağlı bir karışım olunca unu çok istiyor

Yapılışı

Sıvı malzemeleri ve kabartma tozunu karıştıralım.
Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim.
Yumuşak bir hamur elde edelim. 
Hamur toparlanmaya başlayınca elimizi yağlayıp
küçük parçalar koparalım.
Elimizde açıp içerisine zeytinleri yerleştirip kapatalım.
Yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve susam sürelim.
150 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.


Not. Ben tuz koymayı unutmuştum ama zeytinin tuzu ile tadı çok güzeldi.
Ayrıca karşı komşuma da verdim, catalan komşum beğenmiş midir acaba??

.




TORTİLLA GÖZLEMESİ


Günaydınlar ya da tünaydınlar demek istiyorum.
Bugün geç kalktık ve kahvaltımız da geç oldu.
Kendi kendimize izin verdik bu gün. Saat çaldı 07.50 de kalktım
çocuklara seslendim ama hiç oralı olmadılar bile.
Hadi yatın dedim ve tekrar yattım.

Yiğit çok mutlu oldu ve 11 'e kadar uyudu.
Burada saatler bir saat geri olunca size göre 12'ye kadar....

Kahvaltı için de evde olan tortillalardan gözleme yapayım dedim.
Çok pratik ve çok doyurucu bir kahvaltılık oldu.

Bakın şöyle yaptım...

Malzemeler
Tortilla
Kaşar peynir
Nutella
biraz tereyağ

(Aslında içine istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz sizin damak tadınıza ve
isteğinize bağlı)

Yapılışı
Bir tavayı çok az tereyağlıyoruz tortillamızı koyuyoruz. Üzerine ince dilimlediğimiz
kaşarlarımızı yerleştiriyoruz ve ikinci tortillayı üzerine kapatıyoruz.
Tavamızı hafif hafif sallayarak tortillanın altı kızarınca ters çeviriyoruz.
Diğer tortillanın altıda kızarınca tabağımıza alıyoruz.

İstediğiniz kadar tortillayı bu şekilde hazırlayabilirsiniz.
Beyaz peynirli, kaşarlı salamlı, nutellalı...

Sonra yanına mis gibi Türk çayı eh daha ne olsun... Afiyet olsun...:))

15 Ocak 2014 Çarşamba

PAN CAKE



Malzemeler
2 yumurta
1 kabartma tozu(15 gr)
2 su bardağı süt 
2 yemek kaşığı şeker
çok az sıvıyağ
2,5 su bardağı un 
çok az su



Yapılışı
Önce yumurta,süt,şeker,sıvıyağ karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyip çırpalım.
Kabartma tozununu ekleyelim. 
Koyu kıvamlı bir hamur oluyor onun için 
biraz su ilavesi yaptım.
Sıvı yağ ile yağladığım tavada bir kepçe,
bir kepçe pişirdim.
Hamur bitene kadar aynı işlemei tekrarladım.
Sabah kahvaltısına çok yakışan bir lezzet.
Afiyet olsun....