Malzemeler
1/2 fincan (cup) bulgur (Nescafe fincanı)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet iri havuç rendesi
1 adet yeşil kapya biber
1 adet kuru soğan
3 fincan sıcak su (bulguru ölçtüğüm fincandan)
tuz
biraz zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Bulguru ben 2 su yıkıyorum.
Bir tencerede ince kıydığımız soğanlarımızı,zeytinyağ
ve tereyağ ile karıştırıyoruz.
Salçalarımızı, rende havucumuzu ve ince doğradığımız
biberimizi ekliyoruz.
Bulgurumuzu da ekleyip, suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz.
Sebzeleri kavurmuyoruz aslında şöyle bir karıştırıyoruz.
Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Siz bulgurun pişip pişmediğini kontrol edin yinede,
su istiyorsa biraz su ilavesi yapabilirsiniz.
Bulgurun cinsine göre değişebilir.
Ben iri pilavlık olanını kullandım.
Suyunu çekip, pişen pilavımızın üzerine bir bez örtüp biraz dinlendirelim.
Bulgur pilavımız hazır, servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder