Sevgililer günü için benim de sizlere armağanım olsun:)
Sevgiyle yapılmış her şey benim için çok önemli.....
Umarım sizlerin de öyledir.
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 lt süt
1 paket damla sakız aromalı vanilya
Mango sosu
1 adet mango
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
yarım su bardağından biraz fazla su
Yapılışı
İrmiği ve toz şekerini bir tencerede süt ile birlikte
çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene
kadar pişirielim.
Koyu bir kıvam alana kadar kaynatalım.
İrmiğimiz pişince ocaktan alıp vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
Su ile ıslattığımız kabımıza irmik muhallebimizi dökelim.
Bir tarafta soğumaya bırakalım.
Mango sosu için :
Bir mangonun kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
Ben bir parçasından, kalp kurabiye kalıbıyla daha sonra
süslemek için iki parça kestim.
Bir tencereye mangoyu rendeleyelim.
Şekeri ve su ile erittiğimiz nişastayı da tencereye ekleyelim.
Çırpma teli ile karıştırarak pişmesini sağlayalım.
Çok koyu olursa çok az daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Mango sosumuz hazır.
Sonra soğumuş irmik tatlımızın üzerine dökelim.
Bir gece buzdolabında bekletelim ve sonra servise hazır.
Bu miktar ile iki kalp kalıplı ve bir orta boy
borcam tatlım oldu.
İrmik tatlısına bayılırım, mangoyu da çok severim süper olmus...
YanıtlaSilElinize sağlık
mango yakışmıştı,bizimkiler çok beğendi, teşekkür ederim simge:)
YanıtlaSilÇok hoş bir sunumu var. Elinize sağlık.
YanıtlaSil