7 Mayıs 2012 Pazartesi
WOKTA SOYA SOSLU TAVUK
filizceyemekler |
Malzemeler
1 havuç
1 kabak
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 soğan
1-2 taze soğan
1-2 diş sarımsak
3 tavuk göğsü
zeytinyağ
soya sosu
tuz- karabiber- kekik
Yapılışı
Tavuk göğüs etleri ince ince kesilir. Bütün sebzeler jülyen yani ince ince doğranır.Önce etler ve soğan kavrulur, etler biraz pişince önce havuç dha sonra diğer sebzeler eklenerek kavurmaya devam edilir.Soya sosu ve diğer baharatlar da ilave edilir ve afiyetle yenir...
Sebzeler biraz diri olunca daha iyi oluyor...
Tuz miktarına soya sosu tuzlu olduğu için dikkat edin.
Tavuk göğüs etleri ince ince kesilir. Bütün sebzeler jülyen yani ince ince doğranır.Önce etler ve soğan kavrulur, etler biraz pişince önce havuç dha sonra diğer sebzeler eklenerek kavurmaya devam edilir.Soya sosu ve diğer baharatlar da ilave edilir ve afiyetle yenir...
Sebzeler biraz diri olunca daha iyi oluyor...
Tuz miktarına soya sosu tuzlu olduğu için dikkat edin.
KAKAOLU HAŞHAŞLI KEK
filizceyemekler |
Malzemeler
2 yumurta
1 su bard.şeker
1 su bard. süt
1 su bard sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
biraz hashas(ben kıtırkıtır seviyorum)
250 gr un(elenmiş)
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kabartma tozu, vanilya,hashas ve un karıştırılır.İyice çırpılır, bütün malzemeler iyice karışınca kakao eklenir, Kakao hamuru biraz daha koyulaştırdığı için biraz süt ilave edebilirsiniz. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede 30 dk. pişirin.
Afiyet olsun....
—1 su bard.şeker
1 su bard. süt
1 su bard sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
biraz hashas(ben kıtırkıtır seviyorum)
250 gr un(elenmiş)
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kabartma tozu, vanilya,hashas ve un karıştırılır.İyice çırpılır, bütün malzemeler iyice karışınca kakao eklenir, Kakao hamuru biraz daha koyulaştırdığı için biraz süt ilave edebilirsiniz. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede 30 dk. pişirin.
Afiyet olsun....
KARDEŞİMİN KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ
filizceyemekler |
filizceyemekler |
Kardeşimin yorumuyla tarifi:
İç Malzemesi: 500 gram kıyma,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber,
İç Malzemesi: 500 gram kıyma,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber,
tuz,karabiber..
Az zeytinyağında malzemeler kavrulur.
1 margarin eritilir,soğuyunca 2 bardak süt,3 yumurta çırpılır.
6 adet yufkadan yaptım.Tepsiye yufkalar teker teker serilir.
1 margarin eritilir,soğuyunca 2 bardak süt,3 yumurta çırpılır.
6 adet yufkadan yaptım.Tepsiye yufkalar teker teker serilir.
Her katına yağlı sütlü karışım ile ıslatılır.Orta iki katına kıymalı
harç konulur.en üste de kalan sütlu karışım dokülür.200 derecede
kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
YUFKASIZ PATATESLİ BÖREK
filizceyemekler |
filizceyemekler |
Malzemeler
6-7 adet iri patates
2 kuru soğan
3 yumurta
1 kabak
yarım su bardağı yoğurt(light)
4-5 yemek kaşığı dolu dolu un
3 yemek kaşığı mısır unu
biraz sıvı yağ veya zeytinyağ
yarım su bardağı süt(light)
biraz maydonoz
biraz hindistan cevizi
1 kabartma tozu
biraz kaşar peyniri(light)
tuz,karabiber,kırmızı toz biber...
Yapılışı
Patatesleri ve kabağı küp küp doğrayın,soğanları rendeleyin, maydonozu kıyın, diğer malzemelerle karıştın. Yağlanmış fırın kabına koyun ve 175 derecede 45 -50 dk pişirin.
Ben kaşarın bir kısmını piştikten bir süre sonra üzerine serpiyorum.
(Bütün karışım biraz çıvık olursa un ilavesi yapabilirsiniz)
Afiyet olsun...
6-7 adet iri patates
2 kuru soğan
3 yumurta
1 kabak
yarım su bardağı yoğurt(light)
4-5 yemek kaşığı dolu dolu un
3 yemek kaşığı mısır unu
biraz sıvı yağ veya zeytinyağ
yarım su bardağı süt(light)
biraz maydonoz
biraz hindistan cevizi
1 kabartma tozu
biraz kaşar peyniri(light)
tuz,karabiber,kırmızı toz biber...
Yapılışı
Patatesleri ve kabağı küp küp doğrayın,soğanları rendeleyin, maydonozu kıyın, diğer malzemelerle karıştın. Yağlanmış fırın kabına koyun ve 175 derecede 45 -50 dk pişirin.
Ben kaşarın bir kısmını piştikten bir süre sonra üzerine serpiyorum.
(Bütün karışım biraz çıvık olursa un ilavesi yapabilirsiniz)
Afiyet olsun...
Bu tarifimde filizce dokunuşlar var:))
TAVUKLU DİYET SALATA
filizceyemekler |
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet salatalık
2-3 diş sarımsak
ligt yoğurt
dereotu
1 adet kırmızı soğan
biraz taze soğan
1 tatlı kasığı hardal
tuz-karabiber
Tavuk göğsünü haşlayın(ben haşlama suyuna 2 adet defne yaprağı ve biraz tane karabiber attım.)
Haşlanmış tavuk göğsünü küçük küçük didikleyin. sarımsakları dövün,salatalığı rendeleyin,soğanları ve dereotu ince ince kıyın.Tavuklarla bütün malzemeleri karıştırın.Üzerini kırmızı pul biber ve nane ile süsleyin.
(Bu tarife ceviz çok yakışıyor ama ben dukan diyetinde olduğum için kullanmadım,sizler kullanın derim..:)))
2 adet tavuk göğsü
1 adet salatalık
2-3 diş sarımsak
ligt yoğurt
dereotu
1 adet kırmızı soğan
biraz taze soğan
1 tatlı kasığı hardal
tuz-karabiber
Tavuk göğsünü haşlayın(ben haşlama suyuna 2 adet defne yaprağı ve biraz tane karabiber attım.)
Haşlanmış tavuk göğsünü küçük küçük didikleyin. sarımsakları dövün,salatalığı rendeleyin,soğanları ve dereotu ince ince kıyın.Tavuklarla bütün malzemeleri karıştırın.Üzerini kırmızı pul biber ve nane ile süsleyin.
(Bu tarife ceviz çok yakışıyor ama ben dukan diyetinde olduğum için kullanmadım,sizler kullanın derim..:)))
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR (TAZE BAKLALI)
filizceyemekler |
filizceyemekler |
Malzemeler
300-400 gr taze iç bakla
5-6 adet enginar
dereotu
3-4 kesme şeker
1 yemek kaşığı un
1 kuru soğan
zeytinyağ
tuz,karabiber
biraz su
2 limon
Yapılışı
İç baklaların kabuklarını ayıklayın,(biraz zaman alıyor:)) iyice yıkayın.Enginarları limonlu suda bekletin.(Ben limonlu suya bıraz da sirke sıkıyorum.)Soğanları ince ince kıyın, zeytinyağ ve bakla ile birlikte kavurun, unu, şekeri ve biraz sıcak su ekleyip pişirin.Baklalar biraz yumuşayınca içine enginarları ilave edin,Limon suyu,tuz karabiber dereotunu ve biraz daha su ilave ederek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Enginarları bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz.30-35 dk pişiyor ama kontrol edin yine de...(Bazıları kılçıklı oluyor) Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın, baklaları el blenderinden geçirin. biraz taneli kalabilir.Baklalrı enginarların üzerine pay edin ve dereotuyla süsleyin,üzerine biraz zeytinyağ gezdirebilirsiniz. Buzdolabında bekleyince daha lezzetli oluyor.Afiyet olsun....
(Baklaları fazla alıp ayıklayıp buzluğa öyle atıyorum, enginarları da limonlu poşetiyle buzluğa atıyorum, tam mevsimi alın alın atın:)) kışın yemek zevkli oluyor.)
PORTAKALLI MERCİMEK ÇORBASI
filizceyemekler |
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 portakal suyu
1 limon suyu
tuz, karabiber,kuru nane
Mercimeği çok iyi yıkayın. Bütün malzemeleri tencereye ilave edin, Tavuksuyunu, portakal ve limon suyunu da
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 portakal suyu
1 limon suyu
tuz, karabiber,kuru nane
Mercimeği çok iyi yıkayın. Bütün malzemeleri tencereye ilave edin, Tavuksuyunu, portakal ve limon suyunu da
koyup kaynatın.Daha sonra blenderdan geçirin.Diğer tarfta yağ ile yaktığınız naneyi çorbaya ilave edin.
Afiyet olsun....
(Ben tavuk suyunu şöyle yaptım: 5-6 tavuk budunu,1 soğan,2 diş sarımsak,3-4 karanfil (karanfili soğana sapladım),
Afiyet olsun....
(Ben tavuk suyunu şöyle yaptım: 5-6 tavuk budunu,1 soğan,2 diş sarımsak,3-4 karanfil (karanfili soğana sapladım),
biraz tuz, tavuklar pişene kadar kaynattım.İçindekileri çıkartıp mercimekleri ilave ettim)Afiyet olsun....
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
filizceyemekler |
Malzemeler
4-5 kereviz
2 havuç
1 patates
2 soğan
2-3 diş sarımsak
3-4 kesmeşekerzeytinyağ1 limon suyu
1 portakal suyu
dereotu veya kereviz yaprakları
4-5 kereviz
2 havuç
1 patates
2 soğan
2-3 diş sarımsak
3-4 kesmeşekerzeytinyağ1 limon suyu
1 portakal suyu
dereotu veya kereviz yaprakları
Yapılışı
Tencereye biraz zeytinyağı koyup soğan ve havuçları kavurun.
Diğer tarafta kerevizleri doğrayıp 1 limon ve biraz sirke koyduğunuz
suda biraz bekletin. Havuçlar biraz yumuşayınca sudan çıkarttığınız
kerevizleri ve küp doğradığınız patatesi ve sarımsakları ilave edin.
Biraz tuz ve şeker,limon ve portakal suyunu,dereotunu ve biraz da sıcak su
ilave edin ve 30-35 dk.pişirin.
Soğuyunca servis yapın,afiyet olsun...
(Kerevizin bekletme suyuna sirke konursa kararmadan beyaz kerevizleriniz olur.)
5 Mayıs 2012 Cumartesi
PAMUK POĞAÇA
filizceyemekler |
MALZEMELER
1 paket yas maya
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
yarim cay bardagi toz seker
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Uzeri icin yumurta sarisi
YAPILISI
Ilik sut ile bir kasede mayayi eritin,ben sekerin bir kismini da mayayla karistiriyorum.Biraz mayayi bekletiyorum, diger tarafta unu eliyorum, una siviyag,seker,tuz ve mayayi katip yoguruyorum.Unun olcusunu kendinize gore ayarlayin,elinize yapismayacak kadar ama yumusak bir hamur olmali.Hamur toplandiktan sonra yogurdugunuz kabin uzerini kalin bir bezle ortup 1 saate yakin mayalanmasi icin bekletin.Hamur sisince yani mayalaninca elinize yumurta buyuklugunde parcalar kopartip yuvarlayin ve yagli kagit serilmis tepsiye yerlestirin.Biraz mayalanmalari icin tepside de bekletin ve uzerine yumurta sarisi surun.Uzerine susam,corekotu,hashas(ben hashas serpmistim) serpin ve onceden isitilmis 175\180 derece firinda 30-35 dk pisirin.
(Ben bazilarinin icine sosis koymustum, cocuklar sevdigi icin, siz de istediginiz malzemeyle yapabilirsiniz)
Afiyet olsun....
KARISIK RENKLİ SALATA
filizceyemekler |
MALZEMELER
Roka
göbek marul
kıvırcık
turp
konserve mısır
salatalık
domates
nar
ceviz
SOS
Zeytinyağ
kekik
nane
tuz karabiber
nar ekşisi
limon
sirke
tuz
YAPILIŞI
Bütün yeşillikler güzelce yıkanır ve kurutulur. İnce ince kıyılır.Salatalık ,domates, turp küp küp doğranır. Sırayla bütün malzemeler salata tabağına yerleştirilir.Üzerine mısır,nar ve ceviz serpiştirilir.
Sosu yemeğe yakın dökün ve karıştırın.
Afiyet olsun....
SİYAH FASULYE SALATASI
filizceyemekler |
MALZEMELER
1 su bardagı kara fasulye (Metro marketten almıştım)
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
bir tutam maydonoz
bir tutam dereotu
1-2 dal taze soğan
1 adet salatalık
SOS
2 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz
elma sirkesi-limon
acı pul biber
YAPILIŞI
Fasulyeyi haşlayın.(dişe gelecek şekilde)
Biberleri küçük küp küp doğrayın. Taze soğan, salatalık,maydonoz.dereotu
Afiyet olsun.....
MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE
filizceyemekler |
2 yumurta
200 gr margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi toz seker(ben biraz fazla koyuyorum)
1 yemek kasigi sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz(cok tepeleme degil)
4,5 su bardagi un
corek otu,susam,mavi hashas.....
YAPILISI
Unu yogurma kabina eleyin.Bir yumurta ve bir yumurtanin sarisini,eritilmis margarin(biraz ilinmasi gerek) sivi yag,mahlep,seker,sirke,tuz
Biraz yumusak bir hamur olmali.Hamur cok civiksa cok az daha un ekleyebilirsiniz,hamuru yaglanmis bir zeminde, kucuk parcalar kopartarak 1cm kalinliginda merdane ile acin. Sekilli kurabiye kaliplariyla kesip once ayirdiginiz yumurta akina sonra susam veya corek otunu batirip yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin.Onceden isitilmis 175 derece firinda 15-20 dk pisirin. Cok kizarmamasina dikkat edin. Ilık servis edin.
Afiyet olsun....
PATATESLİ KOL BÖREĞİ
filizceyemekler |
MALZEMELER
3 yaprak yufka (ben 4 yufkadan yapiyorum)
2 su bardagi sut
125 gr margarin
125 gr beyaz penir/cok tuzlu olmasin
bir tutam maydonoz
5 orta boy patates
tuz
toz kirmizibiber
YAPILISI
Sutu bir tencereye koyun,ocagin altini kisin.patatesleri soyun ve teker teker sutun icine rendeleyin.(puf noktasidir/ patateslerin kararmamasi icin sutun icine rendeleyin ve karistirip digerini rendeleyin)
butun patatesler rendelendikten sonra ocagin altini acin ve margarinide ekleyin koyu muhallebi kivamina gelene kadar karistirarak pisirin.
maydonozu kiyin, peyniri rendeleyin ve biraz sogumus olan patateslere katip karistirin, tuz ve kirmizibiberi de ilave edin sogumaya birakin.
Yufkalari ortadan keserek sekiz adet yarim daire elde edin.Iki yarim daire yufkayi ust uste koyun arasina yapismamasi icin sivi yag surebilirsiniz. Harcin bir kismini yufkanin uzerine serin. Bu sekilde butun yufkalari ve harci kat kat doseyin.En ust kata da harci yaydiktan sonra genis taraftan baslayarak rulo yaoin. Ruloyu ortadan ikiye kesip bir tepsiye alin.(Tepsinin icine strecfilm serin) 12 saat buzdolobinda bekletin.(Ben ertesi gun kullanmayacaksam derin dondurucuya bu sekilde koyuyorum)
Buzdolabindan cikartip keskin bir bicakla dilimler halinde kesip yagli kagitli(yaglanmis) tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi surun ve firina verin.(Ben 175 derecede 35-40 dk pisiriyorum/ama derin dondurucudan cikarinca biraz cozulmesini bekleyin ve dilimleyin 40-45 dk kizarana kadar pisiriyorum)
(4 ay derin dondurucuda saklanabilir)
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)