5 Mayıs 2012 Cumartesi

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

filizceyemekler
MALZEMELER
2 yumurta
200 gr margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi toz seker(ben biraz fazla koyuyorum)
1 yemek kasigi sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz(cok tepeleme degil)
4,5 su bardagi un
corek otu,susam,mavi hashas.....

YAPILISI
Unu yogurma kabina eleyin.Bir yumurta ve bir yumurtanin sarisini,eritilmis margarin(biraz ilinmasi gerek) sivi yag,mahlep,seker,sirke,tuz,kabartma tozu ekleyip iyice yogurun.

Biraz yumusak bir hamur olmali.Hamur cok civiksa cok az daha un ekleyebilirsiniz,hamuru yaglanmis bir zeminde, kucuk parcalar kopartarak 1cm kalinliginda merdane ile acin. Sekilli kurabiye kaliplariyla kesip once ayirdiginiz yumurta akina sonra susam veya corek otunu batirip yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin.Onceden isitilmis 175 derece firinda 15-20 dk pisirin. Cok kizarmamasina dikkat edin. Ilık servis edin.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder