filizceyemekler |
Malzemeler
4-5 kereviz
2 havuç
1 patates
2 soğan
2-3 diş sarımsak
3-4 kesmeşekerzeytinyağ1 limon suyu
1 portakal suyu
dereotu veya kereviz yaprakları
4-5 kereviz
2 havuç
1 patates
2 soğan
2-3 diş sarımsak
3-4 kesmeşekerzeytinyağ1 limon suyu
1 portakal suyu
dereotu veya kereviz yaprakları
Yapılışı
Tencereye biraz zeytinyağı koyup soğan ve havuçları kavurun.
Diğer tarafta kerevizleri doğrayıp 1 limon ve biraz sirke koyduğunuz
suda biraz bekletin. Havuçlar biraz yumuşayınca sudan çıkarttığınız
kerevizleri ve küp doğradığınız patatesi ve sarımsakları ilave edin.
Biraz tuz ve şeker,limon ve portakal suyunu,dereotunu ve biraz da sıcak su
ilave edin ve 30-35 dk.pişirin.
Soğuyunca servis yapın,afiyet olsun...
(Kerevizin bekletme suyuna sirke konursa kararmadan beyaz kerevizleriniz olur.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder