filizceyemekler |
1 kg taze bakla
2 adet soğan
2 diş sarımsak
6-7 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
1-2 limon
yarım demet dereotu
zeytinyağ
tuz
biraz sıcak su
Yapılışı
Baklaları temizleyip yıkayıp limonlu suda bekletelim. Soğanı ince ince yemeklik
döğrayalım. (yada robottan da geçirebiliriz.)
Zeytinyağında soğanları ve sarımsakları kavuralım.Unu ilave edip kavurmaya devam
edelim.Biraz sıcak su ve limon suyunu ilave edelim.Baklaları da limonlu sudan çıkartıp,
soğanlı karışıma yani tencereye ilave edelim.Dere otunu ince kıyıp baklalarla karıştıralım.
Tuz ve kesme şekeri de ilave edip tencerenin kapağını kapatalım ocağı kısalım ve pişmeye
bırakalım. 35-40 dk da baklalar pişiyor....
Piştikten sonra tencerede kapağını açmadan soğumaya bırakalım.
Servis tabağına alıp ister yoğurtla ister tek başına servis edelim...Afiyet olsun..
Ohhh miss misss ellerine sağlık canımm çok severim ben de sevgiler kocaman kocaman:)
YanıtlaSilBenden de sana sevgiler canım,teşekkürler.....
YanıtlaSil