filizceyemekler |
Malzemeler
500 gr irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbet için:3 su bardağı şeker,3 su bardağı su.
Yapılışı:
Tüm malzemeler çırpılır.orta boy diktörtgen bir borcam yağlanıp,üzerine 1 kaşık un serpilir,biraz da pekmez gezdirilir zeminde.üzerine hamur dökülür.Hamur pişirmeden önce ne kladar beklerse o kadar güzel oluyor.hamurun üzerine belli aralıklarla tuzsuz badem yada fındık koyabilirsiniz.2 saat falan bekledikten sonra 170 derecede pişene kadar fırınlanır.Süreyi şu an hatırlamıyorum :) fırıdayken diğer tarafta şerbeti kaynatılır.fırından çıkınca şerbet ılıkkken üzerine dökülür.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder