6 Ağustos 2019 Salı

BUGDAY CORBASI (AYRANASI)





Soguk corbamin tarifini daha once bloga yazmistim.

Bu yaz Ispanya*da yaptim. 
Hem tarifi hem de fotografi guncellemis oldum.





2 su bardagi bugdayi iyice yikadim.
Sonra duduklu tencereye  koyup uzerine gececek kadar
 su ile doldurdum. 30-35 dk pisirdim.
Bugdaylarin iyice haslanmasi lazim ama lapa gibi de olmamali,
kevgir ile baska bir tencereye aldim.
Kullanacagimiz kadar bugdayi buyukce derin bir kapta
yogurt, taze nane, maydanoz ve dereotu ile karistirdim.
3-4 kasik haslanmis nohut ekledim.
tuz ( istediginiz baharatlar) ve zeytinyag ile tatlandirdim.
istenirse sarimsak cok yakisiyor.
cok koyu kivam sevmeyenler su ile biraz acabilirler.
Ben koyu kivamli daha cok seviyorum.
Istediginiz servis kabinda sunuma hazir,
buz ile de gorseli daha guzellestirmek elinizde,,,
Gerci ben nohut ile susledim buz simdi yazarken aklima geldi :))

Artan bugdayi buzdolabi poseti ile buzluga kaldiriyorum.
Istedigim zaman cikartip yapiyorum.

Yazin en serinletici yemegi ya da siz ne diyorsaniz.
serin serin cok guzel oluyor,,,





5 Ağustos 2019 Pazartesi

RATATUY


Ratatuy 🍆🌶🥒
1 adet bostan patlıcan
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Alt Sosu için
3 adet domates
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 ymk salça
Zeytinyağ, tuz, kekik, nane
Üst sosu için
5 ymk zeytinyağ
Kekik, nane, maydanoz kurusu, dereotu kurusu, karabiber,
1 ymk sirke
Sebzeleri aynı kalınlıkta dilimledim. Patlıcan ve kabağa biraz tuz atıp karıştırdım.
Sosu için soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında biraz kavurdum. 
Küçük doğradığım domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırdım.
Domatesler iyice yumuşayıp sos kıvamına gelene kadar pişirdim.
Domates sosumu yuvarlak borcama döktüm. Üzerine sebzeleri düzgün şekilde dizdim. 
(Patlıcan-kabak-biber-domates)
Önceden Fırını 180 derece ısıttım.
Sebzelerin üzerine fırına girmeden önce zeytinyağlı sosumu sürdüm.
Yağlı kağıtla üstünü kapatım 30 dk pişirdim. 
Sonra üstü açıp sebzeler kızarana/ pişene kadar 20 dk kadar daha fırınladım. 
Ratatuy yemeğini afiyetle yedik 😋👌😉 
yapmanızı tavsiye ederim, tam bir yaz yemeği ...