14 Ekim 2012 Pazar

YULAF EZMELİ TAHİNLİ KURABİYE

filizceyemekler

Bugün pazar ve hava günlük güneşlik, yazdan kalma.
Ama biz yine çocuklarla evdeyiz. Babamız bu ay afrika seyahatinde
olunca tek başımıza bir yerlere gidemedik. Sabahtan ev işleri,
çamaşır falan derken zaman geçmiyor...
Can sıkıntısını en iyi mutfakta atıyorum ve kurabiye yapımına başladım.
Yemek kitaplarım şöyle bir karıştırıldı ve Lezzet Dergisi Mayıs2009
kitapçığından bir tarif bulundu ve yapımına başlandı.
Orjinal adı kepekli kurabiye tabi ben evdeki malzemelerden biraz
değiştirerek yaptım.

Malzemeler
2 su bardağı un (tarifte 1 bardak yazıyordu)
1 su bardağı yulaf ezmesi (tarifte kepek)
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tahin
bir tutam zencefil

Yapılışı
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Tüm malzemeleri bir kapta
karıştırıp güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur olunca
elimizde şekillendirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Fırında 15-20 dk. pişirelim. Ilık servis yapalım.
Afiyet olsun......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder