filizceyemekler |
yaptım. Geçen ay kıymalısını denemek istedim. Pazardan aldığım taze barbunyalar
da gözüme çok güzel geldi ve yapmaya karar verdim.
Yaptığım gün teyzemlerde misafirliğe gelmişlerdi. Kıymalı barbunya onlara da
kısmetmiş. Hep birlikte yedik ve herkes çok beğendi. Tabi ben de ilk defa
yaptığım yemeğimin beğenilmesinden dolayı çok mutlu oldum...
kısmetmiş. Hep birlikte yedik ve herkes çok beğendi. Tabi ben de ilk defa
yaptığım yemeğimin beğenilmesinden dolayı çok mutlu oldum...
Siz hiç kıymalı barbunya denediz mi???
Malzemeler
1 kg taze barbunya
1 soğan
2 diş sarımsak
1-2 havuç
1 orta boy patates
250 gr kıyma
sıvıyağ (kıyma olduğu için az bir miktar)
1yemek kaşığı tat köy domates-biber salçası
tuz, 1-2 kesme şeker
sıcak su
Yapılışı
Öncelikle barbunyaları siyah suyu çıkması için biraz haşlayalım.
Siyah suyunu süzelim. Diğer tarafta soğanlarımızı ince ince doğrayalım.
Bir tencereye sıvıyağı, soğanı ve kıymayı alıp biraz kavuralım.
Havuçları yarım ay şeklinde doğrayalım. Kavrulmuş kıymaya havuçları
ilave edelim. Salçayı ve kıyılmış sarımsağı da ilave edip kavuralım.
Biraz haşlanmış barbunyaları sudan geçirelim ve diğer malzemelere
ekleyelim. Sıcak suyu,tuzunu ve kesme şekeri de ilave edip tenceremizin
kapağını kapatalım. Bir süre sonra küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyelim.
Patatesler daha çabuk pişeceği için daha geç ilave edelim.
Kısık ateşte barbunyalar pişene kadar yemeğimizi pişirelim.
Afiyet olsun.....