6 Mart 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI GİRİT KABAĞI DOLMASI



Zeytinyağlı yemekleri sevmeyen varmıdır bilmem ama ben ve eşim bayılıyoruz.
Bir trakyalı olarak annemin mutfağında zeytinyağlı yemek pek olmazdı.
Yani soğuk yemek yenmezdi, yemekler sıcak olmalıydı.
Evlendikten sonra yemek yapmayı öğrendim. 
Dergilerden, kitaplardan deneyerek bir şeyler yaptım.
Eşimin çok sevmesi de benim daha çok yapmama bir nedendir.

Barcelona'da bizim biberlerimiz gibi küçük dolmalık biber yok.
Ya da ben rastlamadım. Geçen gün markette yuvarlak tombul kabakları
görünce zeytinyağlı yaparım diye aldım. 
Yaptım bakalım nasıl olmuş...



Malzemeler
5 adet girit kabağı
1 cup pirinç (ikea nescafe fincanı)
2 adet soğan
1 paket dolmalık fıstık
yarım paket kuş üzümü
2 adet domates
bir tutam maydonoz
1 cupdan az sıcak su (iç pilav için)
karabiber
kuru nane
tuz
şeker
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
sıcak su (kabakların üzerine)



Yapılışı
Kabaklarımızın içini çay kaşığı ile dikkatlice çıkaralım.
Pirinçlerimizi güzelce yıkayalım.
Kuş üzümlerimizi bir kasede suyun içinde bekletelim.
Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında biraz kavuralım.
Dolmalık fıstıklarımızı da katıp hafif pembeleşince pirinçlerimizi ilave edelim.
Domatesimizi de küp küp doğrayalım. 
Kavrulmuş pirinçlerimize domateslerimizi ekleyelim.
Kuş üzümlerimizi yıkayıp harcımıza ekleyelim.
Tuzumuzu, 3-4 kesme şekerimizi, kuru nane, tarçın ve karabiberimizi,
1 cuptan az sıcak suyumuzu da ekleyip pilav harcımızı diri kalacak
şekilde pişirelim.
Suyunu çekince kıydığımız maydonozumuzu karıştıralım.

(Dereotu bulamadığım için ben koyamadım, ama siz mutlaka dereotu ekleyin)

İçini oyduğumuz kabaklarımıza pilav harcımızı dolduralım.
Kestiğimiz kapakları üzerine kapatalım.
Tenceremize kabaklarımızı dizelim.
Üzerine sıcak su ve biraz zeytinyağ, tuz,şeker,limon suyu
karışımını ilave edelim ve kısık ateşte kabaklarımız
yumuşayana kadar yemeğimizi pişirelim.



Kabaklarımız pişince kendi tenceresinde soğuyana kadar bekletelim.
Zeytinyağlı yemekler kendi tenceresinde soğuyana kadar 
bekletilirse daha lezzetli oluyor.
Dinlenmiş kabaklarımızı servis tabağına alalım ve afiyet olsun...





TAZE FASULYELİ FİRİKLİ BULGUR PİLAVI





Bulgur pilavı çok besleyici ve sağlıklı bir yemek. Firik buğdayını Barcelona'ya gelirken 
markette gördüm ve aldım. Daha önce adını duymuştum ama lezzetini bilmiyordum.
Bulgurla karıştırıp yaptım. Biraz suyu seviyor ve bulgur gibi yumuşamıyor,
dişe dokunur bir sertlikte ama nefis bir lezzeti var.
Ben beğendim, belki sizler daha önce bu lezzeti tatmışsınızdır. 
Benim gibi bilmeyenlere tavsiye ediyorum.
Ben şöyle yaptım..

Malzemeler
1 su bardağı bulgur
yarım su bardağı firik bulguru
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış taze fasulye
3-4 su bardağı sıcak su
bir yemek kaşığı tereyağ
zeytinyağ
tuz- karabiber


Yapılışı
Önce taze fasulyelerimizi ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.
Çok az su ile haşlayalım.
Bulgurları bir su yıkayalım.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım ve zeytinyağında
kavuralım. Salçalarımızı ekleyelim.
Bulguru ekleyip biraz daha kavuralım.
Haşlanmış taze fasulyelerimizi de katıp karıştıralım.
Tereyağı, tuzu, karabiberi ve sıcak suyumuzu da ilave edip karıştıralım.
Önce harlı ateşte biraz kaynatalım.
Sonra kısık ateşte pilavımızı pişirelim.

Firik bulguru diğer bulgura göre geç pişiyor ve suyu çekiyor.
Kontrol ederek su ilavesi yapalım.
Pişen pilavımızın üzerine havlu kağıt koyup kapağı kapatalım.
Tenceremizin üzerini bir bezle örtüp pilavımızı biraz demlendirelim.

Sonra servis edelim.
Yanına turşu veya cacık çok yakışıyor. 
Afiyet olsun.




5 Mart 2014 Çarşamba

SUCUKLU ÇÖREK



Bu çöreğim biraz deneme bir çörek oldu, sucuğu hamurun içinde kullanmak istedim.
Güzel bir tadı oldu, karbonat tadını sevdiğim için kullandım.
Çörekle birlikte muffin de denedim ama yine beceremedim.:))
Bir dahaki denemeyi iyi yapacağım kararlıyım.
Çocuklar çöreği beğendi ama muffin için aynı şeyi şöyleyemeyeceğim...
Muffinlerim yayıldılar ama  lezzeti fena değildi...



Malzemeler
3 su bardağı un
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
125 gr yoğurt
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
bir miktar sucuk



Yapılışı
Bütün malzemeyi elenmiş un ile karıştırp, iyice yoğuralım.
Sucuklarımızı küçük doğrayalım ve hamurumuza katalım.
Birlikte özleşene kadar yoğuralım ve hamuru biraz dinlendirelim.
Mutfak tezgahımızda hamurumuzu merdane yardımıyla açalım ve su bardağı ile
keserek şekil verelim. Bütün malzemeyi bu şekilde bitirelim ve yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsisine dizelim. Çöreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve 175 derecede
30-35 dakika fırınlayalım.
Çöreklerimiz pişince sıcak servis edelim.. Afiyet olsun.









Muffin denememde en iyi görünenler bu kadar



YEŞİL BİBERLİ YUMURTA


Günaydınlar,
Yumurtayı hergün yiyebilirim ben çok seviyorum. Haşlama,omlet, sebzeli...
nasıl olursa kabulüm... Daha önce biberli yumurtayı  yapmıştım 
ama sizlerle paylaşmak bu güne kısmetmiş.

Yeni haftamız çok güzel geçsin, keyifli ve isteklerimizi yapabileceğimiz
bir hafta olsun....

Malzemeler
1 adet yeşil kapya biber
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, kırmızı toz biber


Yapılışı
Yumurta tavamıza tereyağımızı eritelim.
Küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyelim.
Şöyle bir kavuralım.
Yumurtalarımızı kıralım ve tahta bir spatula ile
yavaş yavaş karıştıralım.
Yumurtamız pişince üzerine tuz ve kırmızı toz biber ekelim.
Kahvaltı masamıza getirelim ve sıcak ekmekle afiyetle yiyelim.
Keyifle...:))



4 Mart 2014 Salı

YAĞSIZ KEK






Geçen cumartesi günü beş çayına, burada yaşayan yeni tanıştığımız arkadaşlarımızı davet etmiştim.
Daha önce Yasemin Hanımın blogunda gördüğüm yağsız keki yapmak istedim.
Elmalı tarifleri severim. Orjinal tarif için Ordanburdanhayattan bloğuna bakabilirsiniz.





Malzemeler
2 adet orta boy sarı elma
3 adet yumurta (benim yumurtalar çok küçük olduğu için)
orjinal tarifte 2 yumurta kullanılmış
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
süslemek için pudra şekeri

Yapılışı
Yumurta, toz şeker ve tarçını mikserle iyice çırpalım.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
Elmaların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Hafif unlayalım.
Vanilyayı, ceviz içini ve elmaları ekleyelim ve tahta kaşıkla bütün malzemeyi karıştıralım.
Yağladığımız kek kalıbına karışımımızı dökelim ve sallayarak içindeki havanın gitmesini sağlayalım.
150 derecelik ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
Kekimiz piştikten sonra fırından alalım ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
Meyvelerle ve pudra şekeri ile süsleyip servis edelim.

Mis gibi tarçın kokan kekimiz hazır, afiyet olsun...





27 Şubat 2014 Perşembe

KREMALI TAVUK KAVURMA



Bizim mutfakta tavuk yemekleri çok yapılıyor. Ailece seviyoruz.
Kremalı tavuk yemeğini özellikle Kaan çok seviyor.
Ara ara bu yemeği yaparım. Geçen akşam yine yaptım.
Her yapışımda ufak farklılıklar yapsamda, temelde yapımı aynı.
Sizlerde kendi küçük dokunuşlarınızla değişik lezzetler yakalayabilirsiniz.
Bu yemekte krema zaten lezzetini gösteriyor.

Malzemeler
2 adet tavuk göğüs eti
Yarım kuru soğan
1 küçük paket krema
zeytinyağ
tereyağ
tuz
kekik-kırmızı toz biber- karabiber-acı pul biber
taze nane
maydonoz

Yapılışı
Tavuklarımızı küçük küp şeklinde doğrayalım. (Ben tavuk etlerimi yıkıyorum)
Bir tencerede biraz zeytinyağ ile doğradığımız tavuklarımızı kavuralım.
Soğanımızı yemeklik doğrayalım tenceremize alalım.
Tenceremizin kapağını kapatalım ve tavuğumuz suyunu verip - çekene kadar pişirelim.
Çok harlı ateş olmasın. Tavuklar pişince biraz tereyağ ilavesi yapalım ve kavurmaya bırakalım.
Tencerenin kapağı kapalı olsun. Tencereyi sallayarak tavuklarımızın biraz kızarmasını
sağlayalım.

Ben tavuklardan bir tabaklık kadar bir tavaya aldım ve yarım paket kremayı
üzerine döküp pişirmeye devam ettim. Krema tavuklarla bütünleşince yemeğimiz hazır.
Fazla kaynatmayalım krema kesilmesin. Baharatlarını ekleyelim.
Tencerede kalan diğer tavuklarımla tavuklu pilav yaptım. (Yiğit için, kremalı tavuk sevmiyor !)

Tabağımıza alalım ve üzerine çok ince kıyılmış maydoz ve nane ile süsleyelim.
Afiyet olsun...:)




PRATİK MİLFÖY BÖREKLER


Malzemeler
Milföy hamuru
Kokteyl Sosis
Yumurta sarısı


Yapılışı
Kare şeklinde milföy hamurunu ortadan keselim.
İki şerit elde edelim.
Kokteyl sosileri ister bütün, istersek ortadan uzunlamasına 
ikiye bölünmüş şekliyle
milföy şeritlerimizle yuvarlayarak saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
175 derecede 30-35 dakika fırınlayalım.

Aslında milföy hamuru her şekli verebileceğimiz
kolay bir börek alternatifi, hayat kurtarıcı...

Ben çocuklar çok sevdiği için sosisli böreği 
çocuk partilerinde sık yaparım.
Büyükler için de arasına peynir koyarım.

Herkese afiyet olsun..




BEZELYELİ PIRASA YEMEĞİ




Pırasa sevdiğim sebzelerden biri. Zeytinyağlısını, kıymalısını hele de el açması
pırasa böreğini çok severim. Trakya'nın pırasa böreği çok meşhurdur.
Rahmetli annem ve köye gittiğimizde rahmetli anneannem de süper yaparlardı.
Köyde bir de odun fırınında pişirirdi off yani müthiş olurdu.
Çocukken yediğimiz tatlar insanın damağının bir köşesinde kalıyor ve hiç unutulmuyor kesin...:)

İspanya'nın pırasası çok lezzetli ben çok sevdim. Yiğit bu yemeği de çok severek yedi.
Sebze seven bir oğlum var. Büyük oğlumun sebze ile hiç arası yok bu arada...
Yemeğimizi nasıl yaptım bir bakalım...


Malzemeler
3 adet iri pırasa beyaz kısmı (burada 3'lü paketlerde)
1 adet iri havuç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
yarım çay bardağı pirinç
yarım limon suyu
yarım su bardağı zeytinyağ
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
çok az su

Yapılışı
Sebzelerimizi temizleyip doğrayalım.
Bir tencereye zeytinyağımızı dökelim. Doğradığımız soğan ve havucumuzu biraz kavuralım.
Şeker ve tuzumuzu ilave edelim. Tenceremizin kapağını kapatalım ve ocağımızın altını
kısalım ki havucumuz biraz yumuşasın.
Sonra pırasalarımızı da ilave edelim ve biraz pişirelim. Dondurulmuş bezelyelerimizi de pırasaların
rengi biraz değişince ekleyelim. Limon suyunu ve yıkadığımız pirincimizi de ekleyelim.
Sebzeler su salacağı için çok fazla su koymuyoruz. Kontrollü olarak su istiyorsa ilave edelim.
Kısık ateşte yemeğimizin pişmesini bekliyoruz. Pirinçler şişip sebzeler yumuşayınca yemeğimiz
hazırdır. Ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz.

Zeytinyağlılar kendi tenceresinde soğursa daha lezzetli oluyor.
Pirinçlerde fazla suyu çekeceği için yemek tam kıvamında oluyor.
Servis tabağımıza alıp maydonozla süsleyip servis edebiliriz...
Afiyet olsun...

22 Şubat 2014 Cumartesi

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.



“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

Katılım koşulları

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Şubat 2014 Perşembe

ENGİNAR KALBİ


Malzemeler
4 adet kabuklu enginar
zeytinyağ
tuz 
limon
su

Yapılışı
Önce enginarları yıkayalım,
sonra bir tencereye alalım.
Üzerine tuz yarım limon suyu, zeytinyağ ve biraz su ilave edelim.
Kaynatalım.
Yumuşayınca, yapraklarını kopartarak sıyırarak yiyebiliriz. 
En son içinde küçük enginar kalbine ulaşınca onu da afiyetle 
mideye indirelim :)))




19 Şubat 2014 Çarşamba

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI





Lahana yemeklerinin hepsini çok severim. 
Kapuska, lahana sarması, salatalarını.
Brüksel lahanasını daha çok slata yaparak kullanıyorum. 
Haşlayıp sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor.
Etli yemeğini daha önce yapmamıştım. 
Denemeden nasıl olacağını bilmek zor tabii..:)
Denedik ve ben beğendim bizim çocuklar yemediler tabii...

Ama lahana sarmasını özellikle rahmetli annemin yaptığı tadı hep arıyorum,
ben aynı yapamıyorum...eh o tat da damağımda hep yerini koruyacak nasılsa...


Malzemeler
Yarım kg dana kuşbaşı et
Yarım kg brüksel lahanası
1 adet iri boy havuç
1 adet iri boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası (tat)
1 yemek kaşığı acı biber salçası (öncü)
sıvıyağ
biraz su
tuz 

Yapılışı
Dana kuşbaşı etimizi yıkayıp, 
30-35  dakika pişene kadar  düdüklü 
tencerede çok az su ile pişirelim.
Brüksel lahanalarımızı temizleyip yıkayalım.
Havucumuzu ve soğanımızı da ayıklayıp hazırlayalım.
Soğanı yemeklik, havucumuzu yarım ay şeklinde doğrayalım.
Pişen etimize soğan,havuç ve salçaları ekleyip biraz kavuralım.
Sıvıyağımızı da ilave edelim.
Havuçlar biraz yumuşamaya başlayınca lahanalarımızı ekleyelim.
Su ilavesi gerekiyorsa çok az sıcak su ilavesi yapalım.
Ben tuzu en son ekledim, lahanalar pişince.

Lahanalarımız pişince yemeğimiz hazır... Afiyet olsun..




MANTARLI PATATESLİ BÖREK


Malzemeler
4 adet yufka (İstanbul'dan Kevser arkadaşım getirmişti)
1 paket mantar
4-5 adet haşlanmış patates
1 soğan
1 yumurta
zeytinyağ
tuz
kırmızı toz biber
Sos malzemesi:
Miktarı isteğinize göre ayarlayın ben biraz bol
yapıyorum, kalanı üzerine döküyorum.
Daha yumşak bir börek oluyor.
süt
yoğurt
tereyağ

Yapılışı
Öncelikle mantarlarımızı temizleyelim. 
Mantar yıkanmaz deselerde ben yıkıyorum.
Sonra küçük küçük doğrayalım.
Soğanımızı da yemeklik doğrayalım.
Bir tavada soğan ve mantarlarımızı zeytinyağ ile biraz pişirelim.
Fırın tepsimizi yağlayalım.
Yufkalarımızdan birini tepsimize yayalım.
Süt, yoğurt, yumurta ve erittiğimiz tereyağımızdan karıştırıp bir sos yapalım.
Pişen mantarlarımıza haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim.
İçine tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleyelim.
Güzelce bütün malzemeleri karıştıralım.
İsterseniz harcımıza biraz daha zeytinyağ koyabilirsiniz.
Patates yağı kaldırıyor.

Fırın tepsisine yaydığımız yufkamızı kaşık ile 
sosumuzla ıslatıyoruz.
İkinci yufkamızın yarısını da parçalayarak tepsimize döşüyoruz.
Tekrar sos ile ıslatıyoruz.
Diğer yarısını da aynı işlemden geçiriyoruz.
Börek harcımızı tepsimize eşit şekilde yayıyoruz.
Kalan yufkalarımızı aynı şekilde harcın üzerine yayıyoruz
 ve sos ile ıslatıyoruz.
Son yufkamızı da yayıp kalan sosun tamamını
böreğimizin üzerine döküyoruz ve yayıyoruz.
Böreği keskin bir bıçakla dilimliyoruz ve biraz bekletiyoruz.
Sosu iyice çekiyor.
İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülebilir.
Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dakika 
pişiriyoruz.




14 Şubat 2014 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL / MANGOLU DAMLASAKIZ AROMALI İRMİK TATLISI





Sevgililer günü için benim de sizlere armağanım olsun:)
Sevgiyle yapılmış her şey benim için çok önemli.....
Umarım sizlerin de öyledir.


Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 lt süt
1 paket damla sakız aromalı vanilya

Mango sosu
1 adet mango
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
yarım su bardağından biraz fazla su





Yapılışı
İrmiği ve toz şekerini bir tencerede süt ile birlikte
çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene 
kadar pişirielim.
Koyu bir kıvam alana kadar kaynatalım.
İrmiğimiz pişince ocaktan alıp vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
Su ile ıslattığımız kabımıza irmik muhallebimizi dökelim.
Bir tarafta soğumaya bırakalım.





Mango sosu için :
Bir mangonun kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
Ben bir parçasından, kalp kurabiye kalıbıyla daha sonra 
süslemek için iki parça kestim.

Bir tencereye mangoyu rendeleyelim.
Şekeri ve su ile erittiğimiz nişastayı da tencereye ekleyelim.
Çırpma teli ile karıştırarak pişmesini sağlayalım.
Çok koyu olursa çok az daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Mango sosumuz hazır.
Sonra soğumuş irmik tatlımızın üzerine dökelim.

Bir gece buzdolabında bekletelim ve sonra servise hazır.
Bu miktar ile iki kalp kalıplı ve bir orta boy
borcam tatlım oldu.





10 Şubat 2014 Pazartesi

BİBERİYELİ TAVUK BAGET


Bizim mutfakta tavuk çok pişer. Sevilen bir yemek çeşitidir.
Değişik denemeler yaparım. Her zaman iyi sonuç alamasam da.
Ama poşete giren tavuk her zaman on numara çıkar.
Bu sefer de öyle oldu ve 
Yiğit tavuk bacaklarını afiyetle midesine indirdi :))


Malzemeler

6 adet tavuk baget
2 adet havuç
5-6 adet taze patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 fırın poşeti
kekik
biberiye
tuz
zeytinyağ


Yapılışı
Bagetleri önce yıkayalım.
Tuzlu suyun içinde biraz bekletelim. 
(tuz hem kanın akmasını sağlıyor, hemde tavuğumuzu marine etmiş oluyor)
Havucu ince bir şekilde soyup temizleyelim.
Patatesleri kabuklarıyla kullanacaksanız iyice yıkayalım.
Ben öyle yaptım.
Ama büyük bir kaç patatesin kabuklarını soydum.
Soğan ve sarımsaklarında kabuklarını ayıklayıp yıkayalım.
Soğanı ikiye bölelim.
Bütün malzemeyi büyük bir kabın içine alalım.
Üzerine zeytinyağ,tuz,kekik ve biberiye ekleyelim.
Elimizle karıştıralım. 
Biraz bu sosun içinde bekletirsek tavuğun lezzeti daha güzel olur.
Ben çok bekletemedim, fırın poşetine yerleştirelim.
Poşetin ağzını paketin içinden çıkan bağlama plastiği ile bağlayalım.
Fırın tepsimize yerleştirelim. 
Poşetin bir kaç yerine bıçakla delikler açmayı unutmayalım.
200 derecelik fırında 30 dakika fırınlayalım.
Sonra tepsiyi çıkartıp, poşetin üzerini kesip açalım.
Bagetlerimizin kızarması için tekrar fırına koyalım.
10-15 dakika bu şekilde pişirelim.
Bagetlerimiz kızarınca yemeğimiz hazır.
Poşetten servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.



YILDIZLI TAVUK PİLAV




Malzemeler
Tavuk suyu için:
4-5 adet tavuk göğüs eti
(hepsini pilav için kullanmadım)
Üzerini geçecek kadar su 
1 Adet kuru soğan
biraz tuz

Pilav için:
1 nescafe fincanı osmancık pirinci
yarım fincan yıldız şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
biraz zeytinyağ
tuz
2-2,5 nescafe fincanı tavuk suyu

Yapılışı
Öncelikle tavuk suyunu yaptım.
Tavuk göğüslerini bir tencereye koyalım.
Üzerine geçecek kadar su ilave edelim, 
soğanı ortadan ikiye bölüm tencereye atalım.
Tuzunu da ekleyip, tavuk etleri yumuşayana kadar pişirelim.

Pilav tenceresine tereyağımızı ve zeytinyağımızı koyalım.
Yıldız şehriyelerini tereyağında rengi dönene kadar kavuralım.
İyice yıkadığımız pirincimizi de tencereye ekleyip kavuralım.
Daha önce pişirdiğimiz tavuk göğüslerini didikleyerek parçalayalım.
Onları da pirincimize ekleyelim.
Tavuk suyunu, tuzumuzu da katalım ve tenceremizin kapağını kapatalım.
Bir iki dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
Piştikten sonra 5 dakika demlendirelim.
Afiyet olsun..






9 Şubat 2014 Pazar

BARCELONA'DAKİ İLK DAVET MASAM



2013 yılı bitmeden İkinci evimde yani Barcelona'daki (Sant Cugat)
evimizde, burada tanıştığımız ve 
birbirimizi çok sevdiğimiz Türk arkadaşlarımı 
bir gece evimde misafir etmiştim.
Yılbaşı öncesiydi, facebook sayfamda ve grubumda paylaşmıştım.
Zaman çok geçmişti. 
Önce paylaşmalıydım aslında ama
yine de bloğumda da bir hatırası olsun diye burada da paylaşmak istiyorum. 
Güzel bir akşamdı hepimiz için..



Beyaz Çikolatalı Browni

Havuç tarator


Mısır gevreği kurabiyesi

Ton balıklı meze


Baklava yufkasıyla pırasalı börek
(kusura bakmayın servis tabağında fotosunu çekmeyi unutmuşum)



Misafirlerimle




KARDEŞİMİN 2014 YILBAŞI MASASI


2014 Yılına ailemle Türkiye 'de birlikte girdik. 
Kardeşimin evinde birlikte olmak hazırladığı şık 
masada toplanmak çook güzeldi.
Lezzetli yemekler yedik, güldük eğlendik.
Eh tabi o günün en önemli oyunu tombalayı oynadık.
Çocuklar için ve tabi bizim içinde çok eğlenceliydi.

Sizlerle Nagihan'ın şık bir masasını ve lezzetli yemeklerini
paylaşmak büyük zevk benim için...



Nagihan'ın Şık yılbaşı masası


Portakal yatağında Kabaklı havuçlu tarator

Kıvırcık karışık salata

Zeytinyağlı yaprak sarma



Zeytinyağlı Barbunya pilaki

Sebze garnitür

Nar ekşili kısır

Kremalı mantarlı et - Tereyağlı pilav - Fırın patates



Barcelona temalı ilk 2014 Türk kahvelerimiz



7 Şubat 2014 Cuma

HAVUÇ TARATOR





Malzeme

5-6 adet havuç
2-3 diş sarımsak
yarım su bardağı ceviz
bir kase yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

Yapılışı

Havuçları rendeleyelim, zeytinyağ ile tavada biraz soteleyelim.
Hafif yumuşayınca soğumaya bırakalım. Yoğurt,mayonez,ezilmiş sarımsak,tuz ile karıştıralım.
Ezdiğimiz cevizleri de ekleyelim ve karıştıralım. (Ben taze sarısamsak kullandım.) Mezemizi biraz buzdalabında dinlendirelim, daha lezzetli oluyor.
süsleyip servis edelim. afiyet olsun..